Telge Energi logotypTelge Energi logotyp
Efterrätt
Pressmeddelande

Children’s Climate Prize blir 100% veganskt

Publicerad: 2018-10-30

Den 20 november är det dags för årets Children’s Climate Prize i Stockholms stadshus som i år leds av Lydia Capolicchio. Under den högtidliga prisgalan kommer de 250 specialinbjudna gästerna att serveras en exklusiv trerätters middag bestående av 100% veganska råvaror. Detta är ett led i eventets strävan att göra galan mer klimatsmart.

Stadshusrestauranger ansvarar för all mat i anknytning till event i Stockholms Stadshus och är vana vid stora arrangemang, inte minst den mest anrika av de alla, Nobelfesten. De tyckte att det var spännande med ett efterfrågat veganskt matkoncept.

Vi är glada att Children’s Climate Prize valt en vegansk meny. Allt fler har insett fördelarna med att äta vegansk kost både när det gäller miljön och hälsan. Alla kan påverka, säger Isabella Sundell, Projektledare Bankett & Event på Stadshusrestauranger.
 

Menybeskrivning
 

Förrätt

I botten av skålen har vi pumpa crème gjord på muscatpumpa, kålrabbiblomma fylld med tofu och Karl-Johansvampscrème, samt jordärtskockschips och skivad stekt Karl-Johansvamp. På detta häller vi en Jordärtskocksoppa som är smaksatt med sojagrädde.

Varmrätt

Saltkokt och bakad miniselleri som gröps ut och återfylls med portabello och rotselleri. I dessa hålrum växer också shi-takesvampar ut. Detta serveras med svamp-och rotsellerisky smaksatt med Gotlandstryffel ihop med rostad potatis och höstgrönsaker.

Dessert

Chokladmousse gjord på sojagrädde serveras med kokoskaramelliserad ananas och vaniljglass gjord på planifolia vanilj och havremjölk samt ananascrème.
 

Om Children’s Climate Prize

För att belysa klimatfrågan ur nästa generations perspektiv, med insikten att det är deras framtid som står på spel, initierade det förnybara energibolaget Telge Energi ett barnens klimatpris. Children’s Climate Prize pågår i två dagar 20 och 21 november, den högtidliga galan i Stockholms Stadshus på tisdagen och på onsdagen är det Children’s Climate Talks i Södertälje Stadshus. Där årets finalister ges tid att mer fördjupat presentera de klimat/miljöprojekt som de prisas för. Läs mer på prisets hemsida.

Presskontakt:
Jonna Holmgren
070-888 05 02
jonna@massivpr.se