Telge Energi logotypTelge Energi logotyp
Studenter i grupp med dator
Nyhet

Elavtal för studenter

Publicerad: 2024-05-27

Att vara student innebär ofta att man måste hantera en stram budget. Ett av de områden där det går att spara pengar varje månad är på elavtalet. För studenter finns det specifika elavtal och erbjudanden som kan göra vardagen både enklare och billigare. Här går vi igenom hur du som student kan hitta ett passande elavtal och varför det är smart att teckna ett elavtal med studentrabatt.

Du vet väl att vi på Telge Energi erbjuder studentrabatt på våra elavtal? Läs mer här!

Därför ska du teckna elavtal med studentrabatt

Ekonomi

En dyr elräkning är inte det roligaste att lägga studiebidraget på. Många elbolag erbjuder särskilda studentrabatter som gör att du kan spara pengar på elavtalet. Det kan handla om allt från lägre priser per kilowatttimme till sänkt fast månadsavgift, så att du kan lägga en större del av dina pengar på roliga saker!

Flexibilitet

Det är inte ovanligt att man som student flyttar flera gånger under sin studietid. Kanske flyttar du till en ny stad för att börja plugga eller så får du tag på ett större boende halvvägs in i dina studier. Många studentanpassade elavtal är därför väldigt flexibla, med kort eller ingen bindnings- och uppsägningstid. Det gör det lättare att säga upp avtalet om du till exempel flyttar utomlands för ett utbytesår eller avslutar dina studier för att börja jobba.

Hur väljer man rätt elavtal som student?

Jämför olika alternativ

Börja med att jämföra olika elavtal för att hitta det som bäst passar dina behov och din ekonomi. Läs på om olika alternativ för att förstå om månadspris, timpris eller fast pris är det bästa alternativet för just dig. Hos oss kan du enkelt jämföra olika elavtal och snabbt få en översikt över de alternativ som finns.

Leta efter studentrabatter

Förutom att jämföra de grundläggande kostnaderna för olika elavtal bör du även kolla upp om det finns särskilda studentrabatter eller erbjudanden. Många elbolag har förmånliga rabatter för studenter. Dessa kan dock variera stort mellan olika leverantörer, så det lönar sig att hålla ögonen öppna efter de bästa erbjudandena.

Läs på om avtalets villkor

Innan du tecknar ett avtal är det viktigt att noggrant läsa igenom avtalets villkor. Se särskilt över eventuella uppsägningstider och avgifter för att undvika oväntade kostnader som kan vara ansträngande för din studentekonomi.

Studentrabatt på elavtal hos oss på Telge Energi

Hos oss på Telge Energi får du som är student förmånliga rabatter på elavtal. Du kan välja mellan elavtal med timpris eller månadspris, helt utan bindnings- och uppsägningstid. Läs mer om våra studenterbjudanden på elavtal här.