Telge Energi logotypTelge Energi logotyp
CCP2017 Press HERO X-man 3525x881
Pressmeddelande

Idag öppnar nomineringen till Children’s Climate Prize 2017

Publicerad: 2017-04-19

Förra året instiftade Telge Energi Children’s Climate Prize, ett klimatpris som tilldelas ett barn eller ungdom som gjort något alldeles extraordinärt för klimat och miljö. Priset blev väldigt uppskattat och uppmärksammat. Idag den 19 april öppnar vi för årets bidrag, nomineringar anmäls enkelt på Telge Energis hemsida via ett formulär.

Nu vill vi ha in årets bidrag till Children’s Climate Prize 2017, allt från projekt till klimatsmarta uppfinningar och manicker kan nomineras. Priset tilldelas en individ, grupp eller organisation och det är internationellt så vi accepterar nomineringar från hela världen.

Förra året delade Telge Energi ut det första Children’s Climate Prize till den inspirerande klimatkämpen Xiuhtezcatl Martinez 16 år från USA. Xiuhtezcatl medverkade bland annat i Skavlan SVT under sitt Sverigebesök och lyfte klimatdebatten och engagemanget för miljöfrågor till en ny mer hoppfull nivå. Nu är det dags att hitta 2017 års klimathjälte och nytt för i år är att vi redan under våren öppnar för nominerade bidrag. Kriterierna är vidareutvecklade och förenklade, allt för att tydliggöra vad som krävs för deltagande. Vi välkomnar nomineringar från 19 april-30 september och alla bidrag anmäls enkelt i formulär på Telge Energis hemsida.

Prisutdelningen av årets Children’s Climate Prize 2017 äger rum onsdag den 22 november i Södertälje Stadshus.

Ta mig till nomineringssidan: www.childrensclimateprize.org  

Telge Energis klimatansvar
Telge Energi är elbolaget från Södertälje som kämpar för att rädda världen med en 100 % förnybar produkt; el från sol, vind och vatten. Hela vinsten är med och bidrar till att barn och ungdomar får en ljusare framtid. År 2016 instiftade Telge Energi barnens klimatpris; Children’s Climate Prize, för att uppmärksamma projekt och initiativ som tagits av barn och ungdomar i Sverige och världen, klimathjältar som vägrar nedslås av de dystopiska framtidsprognoserna och som kämpar för en hållbar framtid, på olika sätt och med olika förutsättningar. Priset är ett av många klimatinitiativ som bolaget investerar och engagerar sig i. Läs mer på www.telgeenergi.se

 

För mer information, kontakta:
Petra Hallebrant, presskontakt Telge Energi
Telefon pressjour: 0721-90 58 05
E-post: petra.hallebrant@telgeenergi.se

Jonna Holmgren, Presskontakt, Massiv PR
Telefon: 070-888 05 02
E-post: jonna@massivpr.se