Telge Energi logotypTelge Energi logotyp
CCP2017 TE-Sajt Jurymedlemmar 3525x881-kvadrat
Pressmeddelande

Micael Dahlén tar plats i årets Children’s Climate Prize jury!

Publicerad: 2017-06-12

Årets jury är supertaggad och redo att hitta 2017 års unga klimathjälte. Väldigt glädjande är årets nya tillskott i form av Micael Dahlén, ekonom, författare och rockstjärneprofessor i ekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm. Ordförande är även detta år Johan Kuylenstierna, chef för Stockholm Environment Institute, rankat som världens mest inflytelserika think tank inom miljöpolitik.

Johan Kuylenstierna som leder juryns arbete har i år hittat ytterligare ett nytt namn att tillföra sitt team, nämligen 17 år gamla Juhán Niila Stålka från WWF Sweden Youth. Juhán har samisk bakgrund och kommer från Jåhkåmåhkke (Jokkmokk) i norra Sverige. Hans engagemang för miljö- och rättvisefrågor går inte att ta miste på och det är med stor glädje vi ser Juhán ta plats i årets jury. Katarina Mohlin, kommunikationschef på If, och Soledad Piñero Misa, grundare av Retoy och Social Mission Manager på Ben & Jerrys Nordic, tar också detta år plats i juryn. Den internationella närvaron i juryn utgörs av ungdomsrepresentanter från Frankrike, USA och Nya Zeeland. Dessa barn deltog på Children's Climate Conference 2015 och deltar i juryarbetet på länk tillsammans med barn från Blombackaskolan klass 6 i Södertälje.

– Förra årets vinnare Xiuhtezcatl Martinez golvade oss fullständigt med sitt klimatengagemang, entusiasm och urkraft att kämpa för sin egen framtid, det var en makalös upplevelse. Aldrig har ett sådant här pris känts mer viktigt, att vi på detta sätt kan lyfta barnens röster och perspektiv, det är viktigt! säger Johan Kuylenstierna, ordförande Children's Climate Prize 2017.

Årets jury är:

Johan Kuylenstierna, chef för Stockholm Environment Institute
Micael Dahlén, ekonom, författare och rockstjärne-professor i ekonomi
Katarina Mohlin, kommunikationschef på if
Juhán Niila Stålka, WWF Sweden Youth
Soledad Piñero Misa, Retoy och Social Mission Manager på Ben & Jerrys Nordic
Barn representanter från Frankrike, USA och Nya Zeeland tillsammans med Blombackaskolan klass 6 i Södertälje.

Children’s Climate Prize 2017 går av stapeln den 22 november och nomineringssidan är redan öppen så in och nominera era klimathjältar nu!

Här kan du nominera>>
 

Presskontakt
Jonna Holmgren
Telefon: + 46 70 888 05 02
E-mail: Jonna@massivpr.se

Projektkontakt
Niklas Karlsson, Eventum
Telefon: +46 73 526 83 61
E-mail: niklas.karlsson@eventum.se