Telge Energi logotypTelge Energi logotyp
Visualisering-batterier- elanvändning
Pressmeddelande

Säljstart för Telge Energis solcellsbatterier

Publicerad: 2023-05-09

​​​​​​

Telge Energi utökar sitt solcellserbjudande med utrustning för lagring av solel. Med båda systemen på plats kan hushåll parera effekttoppar och förbättra sina villkor både som konsument och producent på elmarknaden. Batterimoduler med tillhörande hybridväxelriktare från tillverkaren SAJ finns nu ute till försäljning.

I takt med att fler och fler hushåll investerar i solceller har intresset för modulära batterisystem ökat. Efter flera år av begränsad tillgång och långa leveranstider gör tekniken nu entré på bred front i Sverige.

— Vår utgångspunkt är att hjälpa våra kunder göra smarta val. Den som är utrustad med solceller och ett hembatteri kan med god effekt utnyttja elprisets svängningar över dygnet till sin fördel. Överskottsel sparas till när solen inte skiner eller säljas till nätet när priset peakar. Vi är glada att äntligen kunna erbjuda våra solcellskunder det här komplementet, säger Peter Wigren, solcellsrådgivare på Telge Energi.

Batterierna säljs i moduler om 5kWh och går att skala upp efter behov. För att koppla ihop batterierna med en solcellsanläggning krävs en hybridväxelriktare från SAJ som också finns till försäljning från Telge Energi.

För mer information vänligen kontakta:
Erik Elowsson, pressansvarig Telge Energi
erik.elowsson@telge.se

076-275 61 37
08-550 220 50