Telge Energi logotypTelge Energi logotyp
En av Svenska Hus solparker 2020
Pressmeddelande

Svenska Hus tar nytt hållbarhetssteg och väljer Bra Miljöval el från Telge Energi

Publicerad: 2020-06-25

Nu tar Svenska Hus ännu ett viktigt steg i sin hållbarhetssatsning: All fastighetsel kommer framöver att vara märkt med Bra Miljöval. Samarbetet med Telge Energi är inte nytt då Svenska Hus är kunder hos Telge Energi sedan flera år tillbaka. Utöver elleverans så köper Telge Energi solelproduktion från deras tak- och markanläggningar.

Svenska Hus äger cirka 160 fastigheter med bostäder och kommersiella lokaler för kontor, butiker, verkstäder och lager. Det är ett av Sveriges största privatägda fastighetsbolag med regionkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och med områdeskontor i Landskrona och Hässleholm. Med hjälp av Telge Energi tar de ytterligare ett kliv i sin satsning på hållbarhet och nu har alla deras fastigheter el märkt med en av världens hårdaste miljömärkningar, Bra Miljöval.

- Vi är en aktiv fastighetsaktör med ca 600 000 kvm uthyrningsbar yta och vi förvaltar med ett evighetsperspektiv. Det är så vi skapar möjligheter för människor att arbeta, leva och växa under många år. Samarbetet med Telge Energi innebär att vi nu har en av de tuffaste miljömärkningarna som går att få på el. Samtidigt bidrar vi med solenergi från egna anläggningar, säger Daniel Massot, VD på Svenska Hus.

Avtalet med Telge Energi innebär att den levererade elen inte bara är förnybar utan även miljömärkt och tar hänsyn till djur och natur i själva produktionen. Svenska Hus äger också två solenergiparker utanför Göteborg och har investerat i solpaneler på flera av sina fastigheter. Anläggningarna producerar ca 756 000 kWh årligen och solelen säljer de till Telge Energi.

- Samarbetet med Svenska Hus har pågått i många år. Vi är väldigt glada åt det förnyade förtroendet och att de aktivt väljer oss som deras leverantör av el. Svenska Hus har precis som vi på Telge Energi länge jobbat hårt med hållbarhet och det gör det ännu roligare att vi i det förnyade avtalet levererar el märkt med Bra Miljöval, säger Pontus Göransson, chef för företagsrelationer på Telge Energi.

För Svenska Hus är valet av förnybar el sedan länge en självklarhet.

- Utöver det förnybara gör valet av el märkt Bra Miljöval och det avtal vi slutit med Telge Energi att vi värnar om miljön och samtidigt som vi säkerställer våra driftskostnader. Det är ingen slump att vi även uppfört fastigheter enligt Miljöbyggnad Silver och passivhustekniken, lägger Daniel Massot, VD på Svenska Hus till.

Svenska Hus hållbarhetsambitioner är inte nya. De har bl.a. grundat forskningsstiftelsen DeLabs i samarbete med Lunds universitet som satsar på utveckling av företag med hållbara förtecken och lokal förankring. De har även donerat 10 Mkr till professuren Sustainable Building inom energieffektivt byg­gande vid Lunds universitet, och moderbolaget Gullringsbo instiftade 2014 ”Årets framtidsbyggare” som är branschens största hållbarhetspris.

 

Presskontakt Telge Energi:

Johline Lindholm
Johline.lindholm@telgeenergi.se
 0733902158