Telge Energi logotypTelge Energi logotyp
Apotea.se logga
Pressmeddelande

Telge Energi och Apotea.se i samarbete kring Sveriges största takplacerade solcellsanläggning

Publicerad: 2018-02-21

Sveriges största nätapotek Apotea.se ingår samarbete med det förnybara elbolaget Telge Energi. Det handlar om elleveranser samt hantering av överskott från Apoteas klimatsmarta logistikcenter i Morgongåva, som försetts med Sveriges största takplacerade solcellsanläggning.

Telge Energi, som årligen köper överskottet från över 1000 privata solelsproducenter, har ingått avtal med Apotea.se och kommer framöver att hantera ett överskott som förväntas bli upp till 50% av Apoteas årsförbrukning av el.

Med våra 5 500 solcellsmoduler på taket förväntas årsproduktionen av solel bli nästan 1 500 MWh/år. Vi räknar med att både vara 100% klimatneutrala i Morgongåva och samtidigt kunna leverera miljövänlig el till Telge Energi, säger Pär Svärdson, vd Apotea.se.

Uppvärmning av lokalerna sker med bergvärmepumpar som integreras med solcellsanläggningen för att optimera byggnadens energianvändning i till exempel kyl- och frysrum. Solcellerna byggs och integreras av Solkompaniet som är Sveriges ledande solcellsföretag.

För Telge Energi är detta det senaste i en lång rad av nya samarbeten som presenteras under 2018.

Vi är inne i en ny fas då samarbeten och utveckling kring solelsproduktion och solcellsanläggningar är det som efterfrågas alltmer på marknaden. Vi på Telge Energi står för helhetslösningar vilket innebär ett stort ansvar men också ett förtroende i det att vi tycks vara förstahandsalternativet för många aktörer, vilket såklart är hedrande, säger Mats Fagerström, vd Telge Energi.

Världsnaturfonden WWF har under flera års tid haft samarbeten med både Telge Energi och Apotea.se både för att tillsammans informera om de hållbarhetsutmaningar världen står inför och för att i förlängningen påverka respektives branscher i en mer hållbar riktning.

Vi behöver se mer av den här typen av branschöverskridande samarbeten som uppnår rena miljö- och klimatvinster. Det är en förutsättning om vi ska kunna uppnå en hållbar framtid, säger Daniel Robertsson, chef för samhälls- och näringslivsutveckling på Världsnaturfonden WWF.

Telge Energi och Apotea tittar nu på fler samarbetslösningar som syftar till miljövinster och förbättrad kundservice.

Om Apotea.se
Apotea.se är Sveriges första fullsorterade apotek som bara finns på nätet, med tillstånd av Läkemedelsverket. Apotea.se har det största sortimentet, med 13 000 receptfria varor och 5 000 receptbelagda läkemedel för människor och djur, och de lägsta priserna enligt Handels Utredningsinstitut, HUI. Med snabba leveranser och rådgivning via mail, chatt och telefon underlättar vi vardagen för våra kunder. Sedan starten 2011 har försäljningen ökat från ca 11 miljoner till 1,5 miljarder 2017. Apotea.se har ca 400 anställda i Morgongåva och Stockholm. För mer information se www.apotea.se

Om Telge Energi
Telge Energi är elbolaget från Södertälje som kämpar för att förändra världen. Därför investerar Telge Energi i klimatinitiativ som gynnar både nutida och framtida generationer. Det betyder bland annat att Telge Energis vinst bidrar till att ge barn, i Sverige och världen, en ljusare framtid och en mer hållbar planet. Som kund hos Telge Energi får du alltid 100% ren el från förnybara energikällor som sol, vind och vatten. På så sätt är Telge Energis kunder med och driver omställningen mot förnybart. För mer information se www.telgeenergi.se

För mer information kontakta:

Robert Nordström, produktchef Telge Energi
telefon: 08-550 223 64
e-post: robert.Nordstrom@telgeenergi.se

Pär Svärdson, vd Apotea.se
telefon: 070-497 42 37
e-post: par@apotea.se