,

Flytta elavtalet
- så fungerar det

Inför en flytt är det en hel del att tänka på. Vårt mål är att göra din flytt smidigare genom att hjälpa dig med allt som rör ditt elavtal.

Jag vill flytta in med Telge Energi

Inför en flytt är det en hel del att tänka på. Vårt mål är att göra din flytt smidigare genom att hjälpa dig med allt som rör ditt elavtal.

Räkna på ditt pris

Jag är kund och ska flytta

Inför en flytt är det en hel del att tänka på. Vårt mål är att göra din flytt smidigare genom att hjälpa dig med allt som rör ditt elavtal.

Fixa din flytt

Redan kund: flytta elavtal – så gör du


Är du redan kund hos oss på Telge Energi och vill flytta ditt befintliga elavtal? Då kan du snabbt och enkelt flytta ditt elavtal på två olika sätt:

  • Logga in på Mina Sidor och anmäl din flytt.
  • Ring direkt till oss på 020-34 40 40 så får du hjälp av våra medarbetare som gladeligen flyttar ditt elavtal till din nya adress.  

När du flyttat ditt elavtal får du en bekräftelse från oss på de val du gjort. I de flesta fall kan du flytta ditt elavtal till din nya adress utan att behöva göra några ändringar i avtalet. Skulle din energiförbrukning förändras i ditt nya boende kan det dock bli aktuellt med ett uppdaterat avtal som stämmer överens med din befintliga elförbrukning.

Ny kund: så tecknar du nytt elavtal vid flytt


Vill du byta elleverantör och teckna nytt elavtal vid din flytt? Då är du varmt välkommen till oss på Telge Energi. 


Så här gör du för att bli kund hos oss:

Tänk på!

För att säga upp ditt befintliga elavtal vid flytt ska du kontakta nätägaren på orten och berätta att du flyttar och vilket datum. 

Tänk på detta inför din flytt

Det ska vara smidigt och problemfritt att ordna med ditt elavtal inför en flytt. Oavsett om du är befintlig eller ny kund hos oss har vi därför gjort det enkelt för dig att se till att du får ett riktigt bra elavtal. Nedan hittar du en lista med tips!

  • Det är viktigt att du anmäler din flytt och väljer ett elavtal när du flyttar. Gör du inte detta får du ett anvisningsavtal av nätägaren på din ort, vilket ofta blir mer kostsamt än ett vanligt elavtal.
  • Anmäl din flytt till oss så tidigt som möjligt, gärna så fort du vet vilket datum du ska flytta.
  • Tänk på att alltid ange det datum som står på ditt hyres- eller köpekontrakt då det är viktigt att dessa datum matchar med den som flyttar ut i samband med att du flyttar in.
  • Om du inte redan har en elleverantör som erbjuder miljömärkt el är det ett ypperligt tillfälle att byta. Med oss som elleverantör får du el märkt med Naturskyddsföreningens miljömärkning Bra Miljöval, som minskar ditt hushålls miljöpåverkan rejält – helt utan ansträngning för dig! Gör en flyttanmälan här eller ring 020-34 40 40 så hjälper vi dig.

Så gör du för att säga upp ditt elavtal vid flytt

Vill du säga upp ditt elavtal vid flytt? Ett bundet avtal kan du avsluta tidigast samma dag som din uppsägningstid går ut. Din avtalstid hittar du enklast på Mina Sidor alternativt på din faktura. För rörliga avtal gäller en kalendermånads uppsägningstid.

Flyttips

Undvik flyttkaos! Vi har satt ihop en checklista för att hjälpa dig att lyckas med flytten.