,

Så gör du för att byta till timpris

Har du månadspris men vill byta till timpris? Här förklarar vi hur du går tillväga. 

Du som tecknat ditt elavtal efter den 1 april 2022 kan enkelt beställa timpris via "Byt till timpris"-knappen på Mina sidor under "Mina avtal" (nedan ser du en bild över informationen som visas på Mina Sidor. Observera att knappen nedan inte är klickbar utan du måste först logga in på Mina Sidor för att faktiskt kunna genomföra bytet).

När du beställer timpris skickar vi en begäran till ditt nätbolag om att de ska börja skicka oss timvärden på din förbrukning. 

 

Ditt nätbolag kan behöva byta ut din elmätare för att kunna göra detta och har då tre månader på sig att genomföra bytet.

Så snart vi får en signal tillbaka från ditt nätbolag om att de kommer börja skicka oss dina timvärden får du en sms-avisering från oss till det nummer du angivit där vi informerar om när du går över till timpris.

För dig som har ett elavtal som är tecknat innan 1 april 2022 är det tyvärr inte möjligt att begära timpris via Mina Sidor utan då behöver du kontakta vår kundservice så hjälper vi dig att kontakta ditt nätbolag. 

Tänk på detta om du vill byta till timpris 

När du väl bytt till timpris är det inte säkert att du kan gå tillbaka till månadsdebitering eftersom många nät- och elbolag inte tillåter det. Om du inte redan är timdebiterad kan det därför vara bra att tänka över hur stor del av förbrukningen du verkligen kan flytta till de billigare timmarna på dygnet. Om du inte har möjlighet att förändra ditt förbrukningsmönster kan det nämligen bli dyrare med timpris. Har du däremot utrymme att vara flexibel och är intresserad av att följa elprisets utveckling över dygnet kan det vara idé att byta till timpris. 

Se vad spotpriset är just nu