,

Tryggt elavtal

Säkra elpriset med Tryggt avtal – med vårt förvaltade Tryggt elavtal klipper du pristopparna.

Vart ska elen?
Hur många rum?
Beräknad årsförbrukning
Uppskattad årsförbrukning
Vi kan inte hitta postnummer {{postcode}}

Tryggt avtal , {{loptider.selected.Namn}}

Rörligt elavtal
--
--
{{ prisService.jamforsprisText(loptider.selected.pris.prisinformation) }}

Vad innebär ett Tryggt avtal?

Med Tryggt elavtal behöver du inte tänka så mycket på elpriset – vi gör det åt dig. Vi säkrar regelbundet ditt elpris vilket innebär att du får en förutsägbarhet och därmed inte lika stora svängningar som ett rörligt avtal.

Bara Bra Miljöval

Elen i ditt elavtal klarar de tuffaste miljökraven som finns i Sverige, nämligen Naturskyddsföreningens märkning Bra Miljöval. Det betyder bland annat att vindkraftverken inte får finnas i känsliga fågelområden, Natura 2000-områden eller i skyddade skogsområden. Och vattenkraftverken får inte torrlägga några vattendrag utan måste ha ett jämnt vattenflöde.

  • El märkt Bra Miljöval
  • El från sol, vind och vatten
  • Teckna enkelt online

Vad är Tryggt avtal?

Tryggt avtal är vårt förvaltade elavtal för privatkunder. Se filmen för att få veta mer om Tryggt avtal och vad det innebär för dig som kund.

Man surfar på mobilen med datorn i knät

Med Tryggt elavtal behöver du inte tänka så mycket på elpriset – vi gör det åt dig. Vi säkrar regelbundet ditt elpris vilket innebär att du får en förutsägbarhet och därmed inte lika stora svängningar som ett rörligt avtal.

  • Varje dag gör vi prissäkringar för upp till ett år framåt. Resultatet blir ett jämnare och mer förutsägbart pris.
  • Priset ändras från månad till månad, fast med mindre svängningar än ett rörligt pris eftersom vi säkrar priset på ett års sikt.
  • Det blir alltså inte det absolut lägsta priset som är tillgängligt vid varje givet tillfälle, men du klipper samtidigt topparna då elpriset är som högst.
Vi finns tillgängliga måndag till torsdag 9-17 och fredagar 9-15

Ring och teckna elavtal på 0756100434

Hur mycket varierar elpriset i Tryggt elavtal?

Det rörliga elpriset rör sig upp och ner efter marknadens svängningar och det är inte lätt att förutspå hur elpriset kommer att utvecklas. Med Tryggt elavtal säkrar vi regelbundet elpriset för din och andra kunders framtida förbrukning. Priset säkras dagligen för kommande 12 månader. Därför är det först efter 12 månader som den stora effekten av det förvaltade avtalet märks. Bäst av allt, du slipper plötsliga prishöjningar och höga pristoppar.

 

Grafen ovan är en generell visualisering av prisskillnaden mellan Tryggt elavtal och Rörligt elavtal.

Om du vill se faktisk statistik på prisskillnader över tid mellan våra förvaltade avtal och rörligt avtal kan du göra det här: prishistorik

Hur vet jag vad priset blir?

Vi håller dig uppdaterad om ditt framtida elpris (12 månader) genom att regelbundet skicka en prisprognos till dig. Därmed vet du i förväg ungefär hur mycket du kommer att betala den närmaste perioden. I prisprognosen kan du förvänta dig att upp emot 80 % är säkrat för den närmaste månaden (vid det tillfället är din månad 11-12 endast säkrat till 10-20 %).

Tryggt elavtal kan starta när som helst på året, men vi behöver en kalendermånads framförhållning för första prissäkringen. Om avtalet startar tidigare än så, inleds avtalet med ett rörligt pris. Avtalet löper tillsvidare med en uppsägningstid på 6 kalendermånader.

Månadspris eller timpris?

Har du en månads- eller timavläst elmätare? Med en timavläst mätare får du ett timpris och har möjlighet att påverka din elräkning genom att styra förbrukningen till de billigare timmarna på dygnet. Här kan du läsa mer om månadspris och timpris och hur du går tillväga om du vill bli timavläst.

Teckna Tryggt elavtal hos Telge Energi

På Telge Energi vill vi ge dig det bästa elavtalet för just dig. När du väljer oss som elleverantör kan du räkna med att du får el från sol, vind och vatten som är märkt med Bra Miljöval. Du får också trygga villkor och riktigt god kundservice. Om du har frågor eller funderingar kring om ett rörligt elavtal skulle passa dig finns vi givetvis till hands för att bolla dina tankar och ge råd.

Vi brinner för miljömärkt och förnybar el. När du som privatperson blir kund hos oss får du därför alltid el märkt med Naturskyddsföreningens märkning Bra Miljöval, som är en av världens tuffaste miljömärkningar, oavsett elavtal.

Tryggt elavtal

  • Jämnare och mer förutsägbart pris
  • Påslag 3 öre/kWh inkl. moms
  • 6 månaders uppsägningstid
  • Erbjudande: 1 års fri fast avgift - spara 588 kr

*Erbjudandet gäller endast för dig som blir ny kund via telgeenergi.se