,

Tryggt elavtal

Med Tryggt elavtal behöver du inte tänka lika mycket på elpriset - vi gör det åt dig! 

Vart ska elen?
Hur många rum?
Beräknad årsförbrukning
Uppskattad årsförbrukning
Vi kan inte hitta postnummer {{postcode}}

Tryggt avtal , {{loptider.selected.Namn}}

Rörligt elavtal
{{ loptider.selected.pris.prisjustering.namn }} (Rabatten kommer dras på din första faktura) {{ formatService.format_kr(loptider.selected.pris.prisjustering.belopp.inkMoms) }}
{{ prisService.jamforsprisText(loptider.selected.pris.prisinformation) }}

Med Tryggt elavtal behöver du inte tänka så mycket på elpriset – vi gör det åt dig. Vi säkrar regelbundet ditt elpris vilket innebär att du får en förutsägbarhet och därmed inte lika stora svängningar som ett rörligt avtal.

 

Med Tryggt elavtal behöver du inte tänka så mycket på elpriset – vi gör det åt dig. Vi säkrar regelbundet ditt elpris vilket innebär att du får en förutsägbarhet och därmed inte lika stora svängningar som ett rörligt avtal.

 

Vad är Tryggt avtal?

Tryggt avtal är vårt förvaltade elavtal för privatkunder. Se filmen för att få veta mer om Tryggt avtal och vad det innebär för dig som kund.

Man surfar på mobilen med datorn i knät

Man kan säga att Tryggt elavtal är ett rörligt elavtal bestående av två delar:

1. En basdel med rörligt elpris (följer spotpriset som i vårt vanliga rörliga avtal)

2. En förvaltad del med ett pris som är säkrat sedan tidigare

Varje handelsdag gör vi små prissäkringar för kommande 12 månader. Målet är att 80% av din förväntade förbrukning ska vara säkrad vid leveransmånaden. Volymerna på de dagliga prissäkringarna är mycket små vilket gör att trots att vissa prissäkringar blir dyra, så kommer de späs ut av alla små prissäkringar som görs varje dag fram till leveransmånad. resultatet blir ett stabilare pris. Ju längre avtalet löper och ju fler prissäkringar vi hunnit göra, desto stabilare blir priset. Därför är det först efter 12 månader som den stora effekten av det förvaltade elavtalet märks. 

Tryggt elavtal:

  • 6 månaders uppsägningstid
  • Påslag 3 öre/kWh inkl. moms
Vi finns tillgängliga måndag till torsdag 8:30-17 och fredagar 8:30-15

Ring och teckna elavtal på 0756100434

Vanliga frågor

Sökresultat


Hur mycket varierar elpriset i Tryggt elavtal?

Det rörliga elpriset rör sig upp och ner efter marknadens svängningar och det är inte lätt att förutspå hur elpriset kommer att utvecklas. Därför är det också svårt att säga hur mycket elpriset i Tryggt elavtal kommer variera. Tanken med Tryggt elavtal är inte att ta stora risker för att hela tiden försöka slå spotpriset, utan syftet är att skapa ett långsiktigt, stabilt pris där du slipper de största topparna, men också de största dalarna.

Grafen ovan är en generell visualisering av prisskillnaden mellan Tryggt elavtal och Rörligt elavtal.

Om du vill se faktisk statistik på prisskillnader över tid mellan våra förvaltade elavtal och rörligt elavtal kan du göra det här: prishistorik

Hur vet jag vad priset blir?

Vi håller dig uppdaterad om ditt elpris för kommande 12 månader genom att regelbundet skicka en prisprognos till dig. I den gör vi en uppskattning på ungefär hur mycket du kommer att få betala den närmaste perioden. I prisprognosen kan du förvänta dig att vi hunnit prissäkra upp emot 80% av din förbrukning för den närmaste månaden, men ju längre fram i tiden vi kommer desto mindre volym har vi hunnit prissäkra och desto osäkrare blir därför också prognosen (12 månader framåt har vi endast hunnit prissäkra runt 10-20%).

När kan avtalet starta?

Du kan teckna Tryggt elavtal när som helst på året, men vi behöver en kalendermånads framförhållning för första prissäkringen. Om avtalet startar tidigare än så, inleds avtalet med ett rörligt pris. Avtalet löper tillsvidare med en uppsägningstid på 6 kalendermånader.

Månadspris eller timpris?

Har du en månads- eller timavläst elmätare? Med en timavläst mätare får du ett timpris och har möjlighet att påverka din elräkning genom att styra förbrukningen till de billigare timmarna på dygnet. Här kan du läsa mer om månadspris och timpris och hur du går tillväga om du vill bli timavläst.

Vi guidar dig rätt

På Telge Energi vill vi ge dig det bästa elavtalet för just dig. När du väljer oss som elleverantör kan du alltid räkna med att du får el från sol, vind och vatten. Du får också trygga villkor och riktigt god kundservice. Om du har frågor eller funderingar kring om Tryggt elavtal skulle passa dig finns vi givetvis till hands för att bolla dina tankar och ge råd.