,

Elpriset

Har du också funderat lite extra på elpriserna och vilka val du behöver göra för att det inte ska svida lika mycet i plånboken? Vi vill hjälpa dig att göra smarta val kring din el. Därför har vi samlat att du behöver veta om just elpriset och elmarknaden. Och självklart våra bästa elspartips! 

Inte kund? Räkna på ditt pris

Så funkar elmarknaden

Varför har det blivit så höga elpriser och kommer priserna fortsatt vara så volatila? Se filmen om hur elmarknaden fungerar.

Kvinna läser i fåtölj

Läget på elmarknaden

Det råder en stor osäkerhet på elmarknaden och att det är därför svårt att veta exakt hur priserna kommer att se ut framåt. Men vad har egentligen lett till den situation vi befinner oss i just nu? Här går vi igenom bakgrunden till prisuppgångarna.

Läs om läget på elmarknaden

Mer att läsa

Elnät i skog

Elpriset framöver

Vi har sammanställt en elprisprognos för det rörliga elpriset under kommande månader tillsammans med en priskommentar från Telge Energis Krafthandelschef Ola Berglund. 

Par i soffa tittar på datorn tillsammans

Kan du orden om el?

På din faktura, i media och på hemsidan slänger vi oss hit och dit med begrepp som ursprungsgarantier, spotpris, elområden mm. Men vad står det egentligen för?

Spara el med våra tips

Det finns många saker du kan göra för att spara energi i hemmet, men en del ger större effekt än andra, särskilt om du bor i villa. Här kikar vi på både stora och små förändringar du kan göra för att minska din elräkning.

Läs alla tipsen

Vad är elpriset idag?

Se historiska priser och nästkommande dygn