,

Elpriset

Har du också funderat lite extra på elpriserna och vilka val du behöver göra för att det inte ska svida i plånboken i vinter? Vi vill hjälpa dig att göra smarta val kring din el. Därför har vi samlat att du behöver veta om just elpriset och elmarknaden. Och självklart våra bästa elspartips! 

Inte kund? Räkna på ditt pris

Så funkar elmarknaden

Vi kan hjälpa dig med elpriset, men för att förstå var och när du kan spara behöver du känna till hur elmarknaden fungerar. Varför har det blivit så höga elpriser och kommer priserna fortsatt vara så höra? Se filmen om hur elmarknaden fungerar.

Kvinna läser i fåtölj

Läget på elmarknaden

Det senaste året har elpriserna flera gånger varit uppe på rekordhöga nivåer och både el- och gaspriserna har rusat. Detta gör att det råder en stor osäkerhet på elmarknaden och att det är därför svårt att veta exakt hur priserna kommer att se ut framåt. Men vad har egentligen lett till den situation vi befinner oss i just nu? Här går vi igenom bakgrunden till prisuppgångarna.

Läs om läget på elmarknaden

Mer att läsa

Kvinna trycker på lampknapp

Om de höga elpriserna

De senaste månaderna har elpriserna flera gånger varit uppe på rekordhöga nivåer och både el- och gaspriserna har rusat. Detta gör att det just nu råder en stor osäkerhet på elmarknaden och att det är därför svårt att veta exakt hur priserna kommer att se ut de närmaste månaderna.

Elnät i skog

Priset i vinter

Vi har sammanställt en elprisprognos för Rörligt elavtal för perioden december 2022-mars 2023. Prisprognosen uppdateras löpande varje vecka tillsammans med en priskommentar från Telge Energis Krafthandelschef Ola Berglund.

Par i soffa tittar på datorn tillsammans

Kan du orden om el?

På din faktura, i media och på hemsidan slänger vi oss hit och dit med begrepp som ursprungsgarantier, spotpris, elområden mm. Men vad står det egentligen för?

Spara el med våra tips

Det finns många saker du kan göra för att spara energi i hemmet, men en del ger större effekt än andra, särskilt om du bor i villa. Här kikar vi på både stora och små förändringar du kan göra för att minska din elräkning.

Läs alla tipsen

Vad är elpriset idag?

Se historiska priser och nästkommande dygn