,

Hållbar utveckling kräver mer

Förnybar el räcker inte, därför satsar vi på projekt för hållbar utveckling.

Vi befinner oss i en tid av stora utmaningar. Redan nu drabbas människor världen över hårt av klimatförändringen och miljöförstöring. Om vi inte gör någonting åt utvecklingen så kommer vi att lämna över ett jordklot till våra barn där klimat- och miljökris betraktas som det normala.

Förnybar el är en självklarhet i arbetet för en hållbar värld, men det räcker inte. Tillsammans med våra kunder driver och stöttar vi projekt för hållbar el och hållbar utveckling sedan flera år tillbaka. Läs om Children's Climate Prize, våra projekt för hållbar vattenkraft och mer!

Children's Climate Prize och projekt för hållbar vattenkraft

Winners 2019 Children's Climate Prize

Children's Climate Prize

Varje år hyllar vi barn och ungas insatser för klimat och miljö genom vårt internationella klimat- och miljöpris Children's Climate Prize som vi grundade 2016. I november genomförs priscermonin. 

Ångermanälven

Hållbar vattenkraft

Vattenkraft är en viktig förnybar energikälla, men kan vara förödande för djur och natur kring kraftverken. Tillsammans med Världsnaturfonden WWF och Vilhelmina Model Forest har vi på Telge Energi restaurerat delar av Ångermanälven. Från 2020 genomför vi projekt genom vår egen Hållbarhetsfond.

2008 dumpade vi det fossila, men vi insåg redan då att mer behöver göras - spana in det vi gjort

Children's Climate Conference 2015

Children's Climate Conference

Under hösten 2015 samlades 64 barn från hela världen i Södertälje för att diskutera klimatfrågan. Det resulterade i "Act lika a kid!" - en kommuniké som lämnades över till världens ledare vid klimattoppmötet COP21 i Paris.

Solkraft räddar liv i Moçambique

Solkraft räddar liv i Moçambique

Invånarna i två av Metangulas byar är beroende av förorenat vatten från sjön Niassa med svåra sjukdomar som följd. Därför har Telge Energi tillsammans med WWF installerat två solcellsdrivna vattenpumpar och vattenreningsverk. 

Solsäkra skolor

Solsäkrade skolor

Vi har solsäkrat skolor i Södertälje och i Filippinerna. I Sverige med hopp om ökat intresset för solkraft, och i Filippinerna för att hjälpa dem som redan är hårt utsatta för klimatförändringarna.

Trine

Solceller i Tanzania

Nästan 3 500 personer har nu tillgång till solceller i Morogoro genom Telge Energi och TRINE. Solelen som produceras ersätter fotogenlampor och andra fossila energikällor och har bidragit till stor minskning av CO2-utsläpp.