Avbryt

Våra klimatinitiativ för att barnsäkra planeten

Vi kommer lämna över ett jordklot där klimatkrisen är ett faktum och vi måste ge barnen de verktyg som behövs för att klara dessa utmaningar. Ren el är en självklarhet, men vi tycker inte att det räcker för att förändra världen. Vi som elbolag, tillsammans med dig som kund, är med och ser till så att så många barn som möjligt får en ljusare framtid – det är vi skyldiga dem. Det kallar vi att barnsäkra planeten. Läs mer om de initiativ som vi driver och stöttar nedan. 

Children's Climate Prize 2016

Children's Climate Prize

Vinnaren av Telge Energi's klimatpris Children's Climate Prize 2017 var Edgar Edmund Tarimo, Green Venture Recycles. Vem blir årets klimathjälte?

Ångermanälven

Hållbar vattenkraft i Ångermanälven

Tillsammans med Världsnaturfonden WWF, Vilhelmina Model Forest och Älvräddarna har Telge Energi dragit igång ett initiativ i Ångermanälven som ska gynna både djur och natur i kombination med en modern vattenkraftsproduktion.

Solkraft räddar liv i Moçambique

Solkraft räddar liv i Moçambique

Invånarna i byn Cobue är beroende av förorenat vatten från sjön Niassa för dricksvatten och sanitet, med sjukdom som följd. Därför uppför Telge Energi tillsammans med WWF bland annat solcellsdrivna vattenpumpar och vattenreningsverk.

Trine

Solceller i Tanzania med TRINE

3 375 personer eller 675 hushåll kommer att få tillgång till el via solceller i byn. Solcellerna ska ersätta fotogenlampor och andra fossila energikällor. Det bidrar till cirka 382 ton minskade CO2-utsläpp under 1,5 år.

Solsäkra skolor

Solsäkrade skolor

Vi har hittills solsäkrat skolor i Södertälje och i Filippinerna. I Sverige i hopp om att öka intresset för solkraft, och i Filippinerna för att hjälpa dem som redan är hårt utsatta för klimatförändringarna.

Children's Climate Conference 2015

Children’s Climate Conference

64 barn från hela världen samlades för att diskutera klimatfrågan i Södertälje. På barnkonferensen skapades en kommuniké med krav som lämnades över till världens ledare vid klimattoppmötet COP21 i Paris 2015.

Är du inte kund hos Telge Energi än? Beställ ett rent elavtal idag så får du inte bara 100% ren el från sol, vind och vatten. Du är också med och stöttar initiativen för en ljusare framtid.

Kontakta oss