Avbryt

El från lokala solelparker

Var med och påverka omställningen till förnybar energi genom att köpa el från lokala solelparker. Ursprungsgarantier ingår och elen är märkt med Bra Miljöval.

Under de kommande två till tre åren kommer 40 solelparker att byggas med fokus på södra Sverige. Försäljning av solelen hanteras av oss på Telge Energi och etableringarna genomförs av SunSpark Nordic.

Arbetet med att identifiera lämpliga platser för projektet är i stort sett klart och de två första parkerna kommer att byggas i Olofström och Töreboda.

Solelparker från Telge Energi och SunSpark

Utifrån visionen att erbjuda både stora och små företag lokalt producerad solenergi grundades SunSpark Nordic AB 2020. Vi på Telge Energi har länge satsat aktivt på solenergi i Sverige och ett samarbete där Telge Energi står för försäljning av den lokalproducerade solelen kändes givet.

Vi kommer att erbjuda mindre företag köp av solel från valfri lokal solelpark, medan större företag med högre förbrukning erbjuds så kallade VPPA-avtal (Virtual Power Purchase Agreement). Konceptet gör det enkelt för företag att köpa och använda solel utan att behöva bygga egna solelparker.

Vad är VPPA?

Ett Virtual Power Purchase Agreement (VPPA) hjälper er att accelerera övergången till förnybar el, minska kostnader och är en gardering mot volatilitet och prischocker på elmarknaden. Till skillnad från köp av kraft från redan byggda förnybara energiprojekt, innebär ett VPPA-avtal att ny förnybar kraft tillförs till elnätet.

Är du intresserad? Fyll i dina uppgifter

Här kan du läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter