,

Fakturaförklarare

Att betala fakturan ska vara lätt och smidigt. Här nedan går vi igenom ett par exempel där vi förklarar fakturans olika delar och vad som ingår i kostnaden. Hur din faktura ser ut och vad som finns specificerat på den beror bland annat på om du endast är elkund hos oss eller om du även är kund hos Telge Nät. Längst ner på sidan hittar du även information om hur du betalar din faktura i Billogram beroende på vilket leverans- och betalsätt du valt.

Se hela din faktura

För att kunna se hela fakturan behöver du först ladda ner den som PDF. Detta gör du inne i Billogram. När du kommer in i Billogram klickar du på "se hela fakturan". 

 

På nästa sida scrollar du längst ner och klickar på "spara fakturan som PDF". Då kommer hela fakturan att laddas ner som en PDF-fil. 

Så läser du din faktura

Här nedan hjälper vi dig att tyda och förstå din faktura. Vi förklarar fakturans olika delar och vad som ingår i kostnaden.

Faktura - privatkund - endast elavtal

Här ser du ett exempel på hur fakturan kan se ut för dig som är privatkund hos Telge Energi. Klicka på prickarna vid respektive bild för att läsa en beskrivning av de olika delarna.

 

Faktura - privatkund - både elavtal och nätavtal

Här ser du ett exempel på hur fakturan kan se ut för dig som är privatkund hos både Telge Energi och Telge Nät. Klicka på prickarna vid respektive bild för att läsa en beskrivning av de olika delarna.


Betala med Billogram

Här går vi igenom hur du enkelt betalar beroende på ditt leverans- och betalsätt.

Mejlfaktura

Om du har mejlfaktura kommer du att få en mejlavisering om fakturan.

Betala mejlfaktura


Fakturalänken skickas via mejl. Följ länken i mejlet och logga in med Mobilt Bank-ID. 
När du kommit in kan du enkelt betala direkt i Billogram eller schemalägga betalningen. Det är bara att klicka på knappen Betala och följa instruktion

erna. Här kan du även anmäla autogiro om det är intressant.

E-faktura eller autogiro

Om du har e-faktura via banken eller använder autogiro betalar du din faktura som tidigare. ​

Med e-faktura får du en mejlavisering om att fakturan är skapad och är på väg till din bank. Du får också en avisering om att fakturan förfaller om du råkat mis

sa att godkänna din betalning. Dessutom får du en avisering när vi mottar din betalning.

Postal faktura

Om du tidigare fått din faktura i brevlådan kommer du fortsatt att få den hem i din brevlåda tills du aktivt väljer något annat. Välj att betala direkt genom att lägga in uppgifterna från fakturans inbetalningskort längst ner på sida 1 i din internetbank. Du kan också skanna QR-koden via din mobilkamera. Då kommer du in i Billograms gränssnitt och kan genom att följa instruktionerna betala genom det.

Postal faktura

 

Tips!

Ta emot din faktura via mejl så tar du del av fler fördelar med tjänsten. Du får en bättre överblick och det är dessutom ett bättre val för miljön! Du ändrar det på Mina sidor eller direkt i Billograms gränssnitt.