Vad är en laddbox?

Även om det går att ladda din bil i ett vanligt vägguttag är detta inte att rekommendera ur säkerhetssynpunkt. En laddbox är ett bättre val som gör att du slipper oroa dig för att överbelasta elsystemet i din bostad. Men vad är en laddbox? En laddbox är en hårdvara som är framtagen specifikt för att kunna ladda din bil på ett smidigt, säkert och effektivt sätt. Den kan till exempel sättas upp på väggen i ditt garage eller på en stolpe i anknytning till bilens parkering.  

Fördelar med att installera en laddbox hemma

Att investera i en laddbox till elbil kommer med många fördelar:

  • Du sparar tid

En laddbox kommer utan tvekan att spara in rejält med tid eftersom du slipper det eviga letandet efter tillgängliga laddplatser - istället kan du ladda din bil under tiden du är hemma.

  • En laddbox laddar din elbil säkert

Säkerheten är den viktigaste aspekten när det kommer till elbilsladdning. En laddbox är utvecklad för att klara av en hög belastning under en längre tid. Dessutom kommunicerar den eventuella fel och stoppar laddningen när bilens batteri är fullt.

  • Effektivare laddning

Med en laddbox kan du nyttja hela bilens laddkapacitet då en laddbox laddar din elbil upp till 10 gånger snabbare jämfört med ett vanligt vägguttag!

Ladda din elbil hemma med egen laddbox

Vi brinner för hållbarhet, förnyelsebar el och prisvärda, smarta lösningar som förenklar din vardag och som hjälper dig att agera hållbart. Därför vill vi underlätta för dig att göra hållbara val som gynnar klimatet med innovativa och kostnadseffektiva laddlösningar. Detta kommer att underlätta din tillvaro och du sparar in värdefull tid.

På Telge Energi är vi experter på allt som rör el. 

Bidrag när du installerar en laddbox hemma

När du installerar en laddbox hemma kan du få bidrag som täcker en stor del av kostnaden. Detta ekonomiska stöd togs fram i januari 2021 för att främja övergången till klimatsmarta fordon i Sverige. När du köper och installerar en laddbox kan du få bidrag på upp till 50 % direkt på din faktura. För att få ta del av bidraget ska din laddbox installeras i anslutning till en fastighet du äger eller har nyttjanderätt till.

Vi kommer inom kort att erbjuda laddbox till din elbil och du är varmt välkommen att kontakta oss på kundservice@telgeenergi.se om du har frågor.