,
Vindkraftverk

Miljömärkt el

Vilket elavtal ska jag välja? Det är en av de vanligaste frågorna vi får på Telge Energi. Hur ska man egentligen tänka när man gör sitt val av elavtal, och hur vet man egentligen vilket elbolag man ska välja? Oavsett om du ska välja elavtal för första gången eller om du funderar på att byta ditt befintliga elavtal finns det flera saker du bör tänka på för att välja rätt. Här får du våra bästa tips!

Vilket elavtal ska jag välja?

Vilket elavtal ska jag välja? Det finns inte ett elavtal som lämpar sig bäst för alla, utan det är dina behov och preferenser som avgör när du ska välja elavtal. Värt att veta är att ett rörligt elpris vanligen är det billigaste alternativet över tid. För att välja ett rörligt elavtal behöver du dock vara bekväm med att elpriset kan förändras från månad till månad. Du som är känslig för prisförändringar kan istället välja ett fast elavtal. Med ett fast elavtal betalar du samma pris under en viss avtalsperiod och är därmed skyddad mot pristoppar.

Ett tips är att undvika anvisningsavtal med anvisat pris, som är det avtal elkunder som inte gör ett aktivt val automatiskt tilldelas. Denna typ av avtal tenderar nämligen att vara en onödigt dyr affär. Bara genom att aktivt välja elavtal kan du spara in en hel del pengar.

Att välja rätt elbolag

Att välja elbolag kan kännas klurigt. Vårt bästa tips för att välja rätt är att fundera över vad du prioriterar främst hos ett elbolag. För många som värnar om miljön kan det till exempel vara viktigt att elbolaget erbjuder miljömärkt och förnybar el eftersom detta är ett enkelt sätt att minska sitt klimatavtryck. El som kommer från olja, naturgas och kol bidrar nämligen till utsläpp som är skadliga för miljön.

När du gör ditt val – välj ett elbolag som erbjuder bra priser och trygga villkor på sina elavtal. Du kan även kolla upp hur kundnöjdheten ser ut på olika elbolag. På Telge Energi är vi stolta över att vara ett av bolagen som toppar Svenskt Kvalitetsindex (SKI) lista över kundnöjdhet.

Telge Energi som elleverantör

Vi vill göra det lättare för människor att agera hållbart. Därför köper vi enbart 100% förnybar el från sol, vind och vatten. Elen du köper från oss är dessutom märkt med Bra Miljöval, som är en av världens tuffaste miljömärkningar. Genom att välja oss som elbolag gör du ett hållbart val för miljön såväl som för din plånbok.

Hos oss kan du välja det elavtal som passar dig. Här på vår hemsida kan du läsa mer om du olika elavtalen för att se vilket som passar just dig och dina behov bäst. Med oss får du alltid ett prisvärt elavtal med schyssta villkor, el märkt Bra miljöval och riktigt god kundservice. 

Vi hjälper dig att välja rätt elavtal

Känner du att du behöver hjälp att välja elavtal, eller vill du veta mer om vad det innebär att välja oss som elbolag? Då är du varmt välkommen att höra av dig till oss på 0756100434. Vi svarar på alla frågor du kan tänkas ha om oss och våra elavtal och guidar dig fram till ett bra beslut!

vindkraftverk vid vatten

Bra Miljöval

Naturskyddsföreningens miljömärkning Bra Miljöval är verkligen vad det låter som. El som produceras på det här sättet lever upp till riktigt tuffa miljökrav. Låter inte det bra?

Solkraft

Solkraft kommer direkt från solens strålar. Det är en förnybar energikälla och när vi ersätter fossila energikällor med sol minskar skadliga klimatutsläpp.

Vindkraft

Vinden är en oändlig energikälla som ger oss vindkraft. Och vindel märkt Bra Miljöval har mycket tuffa krav på sig. Vet du vilka? 

Vattenkraft

Vattenkraften är största förnybara energikällan i Sverige. Men vattenkraft är dåligt för djur och natur. Om den inte är märkt Bra Miljöval.