,

Solkraft

Solkraft är el som produceras med solenergi i en solcellsanläggning. Med solenergi behöver vi inte kompromissa med miljön för att få våra energibehov uppfyllda. Men hur fungerar egentligen solkraft? Och vilka är fördelarna med att välja el från solenergi? Det går vi igenom här! Du kan även läsa om hur du kan få svensk solenergi genom oss på Telge Energi.

Hur fungerar solkraft?

Hur fungerar solkraft? Jo, en solcellsanläggning använder sig av solpaneler för att kunna fånga upp solens energi och omvandla den till el. Solenergi är alltså den energi som går att utvinna med hjälp av solens strålar och solens värme. Elen produceras när solens strålar kommer i kontakt med de solceller som finns i en eller flera solpaneler. Solenergi kan produceras med olika tekniker beroende på ändamål. 

Fördelar med solkraft

Det finns många fördelar med solkraft, här är några av dem:

  • Solenergi är miljömässigt hållbart, då den under själva elproduktionen i princip inte ger några utsläpp som påverkar miljön.
  • Solenergi är en förnybar energikälla, vilket innebär att den inte kan ta slut utan ständigt förnyas.
  • Har du solceller är du med och driver på utvecklingen av svensk solenergi.
  • Solceller kan monteras på tak – en praktisk lösning som innebär att de inte behöver ta upp någon extra yta. Dessutom kräver de i princip inget underhåll.
  • Du kan producera solenergi på egen hand med hjälp av solceller. Genom att skaffa solceller på taket har du goda chanser att få lägre energikostnader. Dessutom kan du sälja överskottselen, till exempel till oss på Telge Energi. En smart investering som både gynnar plånboken och klimatet.

Skaffa el från svensk solenergi med Telge Energi

För oss är det självklart att erbjuda våra kunder 100% miljömärkt solkraft producerad i Sverige. Vi erbjuder både skräddarsydda solcellspaket för dig som vill skaffa egna solceller och elavtal med svensk solenergi för dig som inte kan eller vill ha egna solceller. Du behöver alltså inte investera i egna solceller för att få solenergi.

Svensk solenergi märkt med Bra Miljöval

När du väljer oss som elleverantör får du el märkt med Naturskyddsföreningens märkning Bra Miljöval oavsett vilket elavtal du väljer. Bra Miljöval ställer hårda krav på hur elen produceras och man arbetar dessutom ständigt för att elproduktionens miljöpåverkan ska minska. Det ställs till exempel krav på att solcellerna ska tas om hand på bästa sätt för att ta tillvara på deras långa livslängd. Med vår solkraft som producerats i Sverige får du med andra ord den bästa elen som går att få tag på samtidigt som du minskar ditt hushålls klimatavtryck.

Har du frågor om våra elavtal eller vill du veta mer om hur el från solkraft produceras i Sverige? Kontakta oss på Telge Energi, så besvarar vi alla frågor och funderingar du kan tänkas ha!