Grattis till ditt nya boende! Att fixa med elen ska vara enkelt och vi hjälper dig. Vi har naturligtvis inga flyttavgifter för ditt elavtal i samband med din flytt.

Du kan flytta ditt elavtal här eller på telefon 020-34 40 40

Gör så här:

  1. Anmäl din flytt till oss så tidigt som möjligt, gärna så fort du vet flyttdatum.
  2. Tänk på att ange det datum som står på ditt hyreskontrakt eller på köpekontraktet, det är viktigt då det ska matcha med den som flyttar i samband med din flytt.
  3. När du anmält din flytt och valt ett avtal till ditt nya boende så får du en bekräftelse från oss på dina val.
  4. Vi påbörjar ditt byte och när vi fått din flytt bekräftad får du ett nytt meddelande från oss och vi påbörjar leveransen av miljömärkt el.

Ny kund:

Det är enkelt att välja miljömärkt el till ditt nästa boende. Det enda du behöver göra är:

  1. Följ stegen ovan i "Gör så här" och teckna ett elavtal 
  2. Om du haft ett annat boende tidigare så kontaktar du nätägaren på orten och meddelar att du flyttar ut. Ditt nuvarande elavtal bryts när du flyttar.
  3. Klart!

Kund redan idag:

  1. Logga in på Mina sidor eller ring direkt till oss på 020-34 40 40 och anmäl din flytt. 
  2. I de flesta fall kan du flytta med ditt avtal till ditt nya boende och behöver inte välja något nytt. Skulle ditt nya boende ändra din förbrukning kan det vara aktuellt med ett nytt aval som passar ditt nya boende.
  3. Resten fixar vi!

Om du har några frågor så kan du kontakta oss på telefon 020-34 40 40.

Bra att veta om flytt

Anmäl din flytt

Det är viktigt att du väljer ett elavtal och anmäler din flytt när du flyttar in i en ny bostad. Om du inte väljer elavtal så får du ett anvisningsavtal av nätägaren på orten för din nya bostad. Det avtalet är dyrare än ett vanligt elavtal. Dessutom finns ju risken att du får smutsig el istället för miljömärkt el från sol, vind och vatten

Skillnad mellan elbolag och nätägare

Telge Energi som elbolag hjälper dig med ett elavtal och säkerställer att all den el du förbrukar kommer från sol, vind och vatten. Samtidigt måste du också ha ett nätavtal med nätägaren på din ort, det går inte att välja eller välja bort. Därför krävs det att du även anmält flytt till nätägaren för att du ska kunna teckna elavtal. Vi kan i de flesta fall hjälpa dig med det så du kan fokusera på flytten ibland krävs det dock att du kontaktar nätbolaget själv.

Flytta med oss!

Gör en flyttanmälan här eller ring 020-34 40 40.