Avbryt
   

Saving the world has it's prize

Barnens framtid står på spel i klimatfrågan. Därför har Telge Energi instiftat Children's Climate Prize som en del i arbetet för att ge barnen en ljusare framtid och en mer hållbar planet. Läs mer om Lilla CCPrize för skolor.

Barnens framtid står på spel i klimatfrågan. Därför har Telge Energi instiftat Children's Climate Prize som en del i arbetet för att ge barnen en ljusare framtid och en mer hållbar planet. Läs mer om Lilla CCPrize för skolor.

Children's Climate Prize

Video Children's Climate Prize, initierat av Telge Energi Starta video

Ett initiativ från Telge Energi

Telge Energi har sedan snart 10 år tillbaka tagit ställning för hållbar utveckling genom att uteslutande arbeta med förnybar energi, men det behöver göras mer än så. Därför har Telge Energi instiftat Children's Climate Prize, ett internationellt klimatpris som tilldelas ett barn eller ungdom, som gjort något extraordinärt för klimat och miljö. Priset instiftades 2016 för att lyfta barn och ungas perspektiv i klimatfrågan med insikten att det är barnens framtid som står på spel. Nu är vi igång med processen för att hitta 2017 års unga klimathjälte. 

Läs mer om priset på ccprize.org

Snabba fakta

Children's Climate Prize 2017

Nuläge

Årets vinnare av Children's Climate Prize är korad! Prisutdelningen sker 22 november i Södertälje. Läs mer om vinnaren Edgar Edmund och de andra finalisterna på ccprize.org. Håll koll på utvecklingen och få de senaste nyheterna i våra sociala medier. 

Childrens Climate Prize

Fakta

Telge Energi har instiftat Children's Climate Prize som ett alternativt Nobelpris för barn som gjort en insats för klimatet och miljön. Vinnaren får en medalj och 50.000 kronor.

Södertälje

Plats

Children's Climate Prize är en internationell utmärkelse som delas ut i Södertälje.

#ccprize

  Mer om Children's Climate Prize

  Children's Climate Prize

  Children's Climate Prize 2017

  Den 22 november är det dags att dela ut priset till 2017 års klimathjälte. Få de senaste uppdateringarna och nyheterna på Children's Climate Prize hemsida och på facebook och instagram.

  Vinnaren av Children’s Climate Prize 2016: Xiuhtezcatl Tonatiuh Martinez, USA

  Children's Climate Prize 2016

  Utav fem fantastiska finalister till Children's Climate Prize 2016 så utsåg juryn Xiuhtezcatl Tonatiuh Martinez, 16 år från USA, till vår vinnare. Läs och se mer om förra årets finalister och vinnaren Xiuhtezcatl.

  Lilla Children's Climate Prize

  Lilla Children's Climate Prize

  "Lilla" Children's Climate Prize syftar till att skapa mer klimatengagemang ute i sveriges skolor. Tävlingen vänder sig främst till skolor och skolklasser i Södertälje och i Sverige.

  Children's Climate Conference

  Children' Climate Conference

  I december 2015 samlades världens ledare och en massa vuxna på ett klimattoppmöte i Paris som kallas COP21. Inför klimattoppmötet så samlade vi barn från hela världen i Södertälje på en egen klimatkonferens. På mötet delade de sina berättelser om hur klimatet drabbar dem och vad de vill att världens vuxna ska göra åt klimatförändringarna. Under barnens klimatkonferens diskuterades det med politiker, experter och skapades en kommuniké som lämnats över till de vuxna ledarna i Paris.

  Läs mer om barnens egen klimatkonferens

  Avslutarblock
  För att klara klimatutmaningen behövs ansvarsfulla företag

  Elavtal med 100% ren el


  Solkraft

  Läs mer

  Våra klimatinitiativ

  Vi vill ge barnen en ljusare framtid och en mer hållbar planet.

  Läs mer om våra initiativ 

  100% ren el

  Ren el består av solenergi, vindkraft och vattenkraft - 100% förnybara energikällor.

  Mer om 100% ren el