Avbryt
   

Children's Climate Prize

Barnens framtid står på spel i klimatfrågan. Därför har Telge Energi instiftat Children's Climate Prize som en del i arbetet för att ge barnen en ljusare framtid och en mer hållbar planet.

Barnens framtid står på spel i klimatfrågan. Därför har Telge Energi instiftat Children's Climate Prize som en del i arbetet för att ge barnen en ljusare framtid och en mer hållbar planet.

Children's Climate Prize

Video Children's Climate Prize, initierat av Telge Energi Starta video

Ett initiativ från Telge Energi

Telge Energi har sedan 2008 tagit ställning för hållbar utveckling genom att uteslutande arbeta med förnybar energi, men det behöver göras mer än så. Därför har Telge Energi instiftat Children's Climate Prize, ett internationellt klimatpris som tilldelas ett barn eller ungdom, som gjort något extraordinärt för klimat och miljö. Priset instiftades 2016 för att lyfta barn och ungas perspektiv i klimatfrågan med insikten att det är barnens framtid som står på spel.

Snabba fakta

Children's Climate Prize 2016

Nuläge

Årets prisutdelning sker 13 november i Stockholms Stadshus, och Children's Climate Talks kommer att hållas 12 november i Södertälje Stadshus. Håll koll på utvecklingen och de senaste nyheterna i våra sociala medier. Du kan också läsa mer om på ccprize.org

Childrens Climate Prize

Fakta

Telge Energi har instiftat Children's Climate Prize som ett alternativt Nobelpris för barn som gjort en stor insats för klimat och miljö. Vinnaren får en medalj och 100.000 kronor. I anslutning till prisutdelningen arrangeras även Children's Climate Talks, där finalister och vinnare får dela sina berättelser. Från och med 2019 är luftreningsföretaget Blueair partner till Children's Climate Prize.

Stockholm City Hall Sweden

Plats

Children's Climate Prize är en internationell utmärkelse som delas ut i Stockholms Stadshus. Children's Climate Talks sker i Södertälje Stadshus.

#ccprize

  Mer om Children's Climate Prize

  Children's Climate Conference

  Children's Climate Conference

  Klimattoppmötet COP21 i Paris var sista chansen för världens ledare att komma överens om nya gemensamma riktlinjer och löften för att klara klimatmålen, men en röst saknades, barnens. Det var deras framtid som stod på spel, men de var inte inbjudna till förhandlingsbordet! I november 2015 tog därför Telge Energi initiativet till Children’s Climate Conference. Barn från hela världen reste till Södertälje, 64 barn från 22 länder deltog, och på plats fanns även representanter från olika ursprungsbefolkningar som redan drabbats hårt av klimatförändringarna.

  Läs mer om barnens egen klimatkonferens

  Alltid hållbar el märkt bra Miljöval

  Var med i kampen

  Sol

  Läs mer

  Våra klimatinitiativ

  Vi vill ge barnen en ljusare framtid och en mer hållbar planet.

  Läs mer om våra initiativ 

  Hållbar el

  Vår el består av solenergi, vindkraft och vattenkraft - 100% förnybara energikällor.

  Mer om hållbar el