Avbryt

Producera egen el

Som solkraftsproducent kan du vara med och ställa om till ett 100% förnybart energisystem i Sverige. Dessutom är du med och bidrar till att alla våra kunder får en skvätt solel i sina elavtal.

Den största delen av solkraften i våra elavtal köper vi från våra solproducenter och levereras till ditt uttag via det vanliga elnätet. Förutsättningarna för produktion av solkraft i Sverige är goda och med våra förmånliga producentavtal kan vi vara med och bidra till att solkraften växer i Sverige. Vi hoppas att enkelheten och lönsamheten ska inspirera fler att vilja producera sin egen el från solkraft.

Att vara solkraftsproducent

De flesta av våra solkraftsproducenter är villaägare som investerat i solcellspaneler. Solcellerna producerar oftast mer el från solkraft än vad du som ägare själv förbrukar. Då kan du sälja ditt överskott till ett förmånligt pris till oss på Telge Energi. Den elen vi köper av dig hamnar sedan i våra elavtal och når ut via det vanliga elnätet.

Eva och Hans i Göteborg

Eva och Hans i Göteborg producerar egen el med hjälp av solceller de låtit installera på taket på sommarhuset.

Läs mer

Anders Karlsson i Järna

Anders i Järna inspirerades av grannen Charlottendals gård som installerade områdets första solkraftsanläggning.

Läs mer

Våra solcellspaket

I samarbete med Ce-Ce EL erbjuder vi solceller i tre olika paket. Du som är kund hos oss på Telge Energi har nu chansen att köpa våra solceller till ett förmånligt pris. Och självklart ingår installationen.

Läs mer om våra solcellspaket

Andra läste

Solproduktionsavtal

Bli solkraftsproducent

Är du intresserad av att bli solkraftsproducent?

KRAM-märkt el

Beställ Krammärkt el