Avbryt

bli solproducent

Nu kan du njuta av solenergi i ditt hem året om. Genom att installera solceller så producerar du el till ditt egna boende, bilen och gräsklipparen, och du säljer din överskottsel till andra svenskar. Det är en bra investering som betalar av sig och vi hjälper dig med allt!

Nu kan du njuta av solenergi i ditt hem året om. Genom att installera solceller så producerar du el till ditt egna boende, bilen och gräsklipparen, och du säljer din överskottsel till andra svenskar. Det är en bra investering som betalar av sig och vi hjälper dig med allt!

Skaffa solceller

Varför ska du producera egen el?

Att investera i solceller och producera egen ren el är bland det bästa du kan göra för miljön och klimatet. Du får också en lägre och mer stabil elkostnad samtidigt som du blir mer självförsörjande. Den el du inte förbrukar själv köper vi av dig och säljer vidare till andra elkunder som vill ha ren el. Det betyder att du som producent är med och ökar andelen ren el på elmarknaden.

Läs mer om att bli solproducent

Vad kostar det?

Idag är det lönsamt att vara solproducent, solcellerna har en livslängd på 25 år eller längre och du får en garanterad avkastning på 5-10% per år.  Vi erbjuder tre stycken solcellspaket; Lilla, Mellan och Stora som standardpaket. Självklart kan vi skräddarsy paketen för dig och just dina förutsättningar. I våra paket ingår alltid montering, installation, mobilapp och så hanterar vi allt det administrativa så att du enkelt blir uppkopplad. 

Läs också investeringsstöd

Hur blir jag solproducent?

Bli kund hos Telge Energi
1

Kontakta och bli kund hos Telge Energi

Det första du behöver göra är att att kontakta en solexpert hos Telge Energi. Det gör du enkelt genom att fylla i en intresseanmälan eller ringa 020-34 40 40. Vi hjälper sedan dig med alla de delar som behövs för att bli en solproducent.

Vi hjälper dig med montering och installation av solceller
2

Vi installerar dina solceller

En solexpert kommer ut till dig och monterar och installerar det solcellspaketet som du har valt. 

Vi hjälper dig med att teckna produktionsavtal
3

Vi hanterar all administration

Att bli solproducent kan vara en lite av en djungel. Därför ingår det alltid i våra solcellspaket att vi hjälper till med allt det administrativa för att bli uppkopplad. Du kan helt enkelt luta dig tillbaka, fokusera på det du tycker är viktigt i livet, så hanterar vi resten.

Sälj ditt överskott
4

Solcellerna börjar leverera och betalar av sig själva

Så snart vi fått avtalet bekräftat från din nätägare kan vi börjat ta emot ditt överskott av solenergi. Ersättningen från Telge Energi är en av de högsta i branschen, så att du ska kunna betala av din investering så snabbt som möjligt. Vi sköter hela bytesprocessen med ditt nätbolag åt dig, det tar normalt 2 – 3 veckor innan vi får ta över produktionsanläggningen. 

Våra solceller

Vi erbjuder tre paket med solceller som du kan välja mellan; det lilla, det mellanstora och stora solcellspaketet. När det är dags att installera solcellspanelerna på ditt tak så hjälper vi dig med allt du behöver. 

Om du behöver en större eller skräddarsydd installation kan vi fixa det också, kontakta oss på 020-34 40 40 så hjälper vi dig.

I alla våra solcellspaket ingår:

  • Kompletta paket med montering, installation och driftsättning.
  • 30 års effektgaranti på solcellsmodulerna och 5 års garanti på växelriktaren.
  • Mobilapp som visar produktionen i realtid, historik, status mm
  • Hjälp med ansökan och tilldelning av Elcertifikat
  • Avtal med en av branschen högsta ersättningar för ditt överskott av solproduktion

Lilla solcellspaketet

Lilla 3 kW

67 420 kr

(inkl ROT-avdrag)
Solcellspaketet ger en elproduktion på ca 2 700 kWh/år.

Mellanstora solcellspaketet

Mellan 6 kW

113 665 kr

(inkl ROT-avdrag)
Solcellspaketet ger en elproduktion på ca 5 400 kWh/år.

Stora solcellspaketet

Stora 10 kW

179 000 kr

(inkl ROT-avdrag)
Solcellspaketet ger en elproduktion på ca 9 000 kWh/år.

Möt våra solproducenter

Starta video

Leo och Noas Energi

Starta video

Reuterwalls Energi

Starta video

Moustaphas El

Avslutarblock
Vi har idag över 1000 nöjda kunder

Skaffa solceller & Bli solproducent


Solkraft

Vi behöver mer svensk sol

Sälj ditt överskott till oss

Har du redan solceller kan du enkelt sälja ditt överskott till oss. 

Mer om att sälja ditt överskott till oss

Elavtal med 100% Svensk Sol

Nu kan du njuta av svensk sol i ditt elavtal året om – utan att ha egna solceller.

Mer om 100% Svensk Sol


Kontakta oss med frågor

Har du frågor om solenergi, sälja ditt överskott eller solceller kan du ställa dem här. En installation av solceller kan genomföras på nästan alla tak. Det som påverkar hur mycket el du kan producera är storleken och läget din anläggning har.

När du fyllt i dina uppgifter i kontaktformuläret och skickat det till oss får du ett bekräftelsemail inom kort med information hur vi går vidare.

Har du ytterligare frågor är du välkommen att ringa 0200-43 87 29 eller skicka e-post till vår kundservice så hjälper vi dig.