Avbryt

100% Svensk Sol

Nu kan du njuta av svensk sol elavtalet året om – utan egna solceller. Och självklart får du även då hållbar el märkt med Bra Miljöval. 

Nu kan du njuta av svensk sol elavtalet året om – utan egna solceller. Och självklart får du även då hållbar el märkt med Bra Miljöval. 

Bra Miljöval

Vad är 100% Svensk Sol?

Vi samlar ihop svensk solenergi till dig

Våra fantastiska solproducenter i hela landet producerar ofta mer el än de behöver. Den elen säljer de till oss och på så sätt kan du köpa en tilläggsprodukt med svensk sol i ditt avtal året om. Utan att ha egna solceller. Förutom din elförbrukning så betalar du endast 49 kronor i månaden när du tecknar ett elavtal med 100% Svensk Sol. Och vet du, den här elen klarar de tuffaste miljökraven så den är märkt med Bra Miljöval som är Naturskyddsföreningens märkning. Idag kan bara du som bor i lägenhet teckna 100% Svensk Sol, eftersom den ska räcka till så många som möjligt.

Telge Energi presenterar stolt: Våra 800 små elbolag Starta video

Varför 100% Svensk Sol?

Sol

Alla i lägenhet kan få sol

Nu kan du få svensk sol från grannens tak i ditt elavtal – utan att ha egna solceller. Men just nu bara om du bor i lägenhet (vi jobbar på lösningar för att ännu fler ska få!). 

Tips

Prisvärt

Du behöver inte investera i egna solceller för att få solenergi. Som elkund hos oss får du det för endast 49 kronor i månaden.

Ren el

Närproducerat & hållbart

Du njuter av solenergi från dina grannars villatak runt om i Sverige. Det är bra för planeten och driver på utvecklingen av solenergi i Sverige. Du får också el märkt Bra Miljöval som klarar Sveriges tuffaste miljökrav. 

Hur fungerar det?

Så funkar 100% Svensk Sol från Telge Energi Starta video

Hur kan alla i lägenhet få svensk solenergi?

Allt fler villaägare tar steget och skaffar solceller på sina tak. Många av dem är självförsörjande – och lite till. Det är just det solöverskottet vi köper av dem, så att även du utan solceller kan få svensk solenergi. På köpet blir din el då märkt med Bra Miljöval och klarar Naturskyddsföreningens tuffa miljökrav. 

Se filmen för att se hur det funkar.

100% Svensk Sol i tre enkla steg

100% Svensk Sol Steg 1
1

Johanna producerar mer el än hon behöver

Johannas Energi har solpaneler som går för högvarv, även när det är mulet. Då kan det hända att de producerar mer el än de behöver. Deras anläggning är ansluten till Telge Energi och börjar då skicka ut el till oss som blir märkt med Bra Miljöval.

100% Svensk Sol Steg 2
2

Vi köper Johannas överskott

Telge Energi samlar ihop el som Johannas Energi och alla andra små elbolag säljer till oss i ett elavtal till dig som vill ha solenergi, men inte har möjlighet att skaffa egna solpaneler.

100% Svensk Sol Steg 3
3

Du i lägenhet tecknar elavtal med 100% Svensk Sol och får Johannas el

Efter att du har valt tilläggsprodukten 100% Svensk Sol så får du ta del av Johannas el. Du kan glädja dig åt att du bidrar till en ljusare framtid och tar striden mot de smutsliga energikällorna. Är du redan kund lägger du enkelt till 100% Svensk Sol på Mina sidor

Nyhet

elavtal med 100% svensk sol

Sol

Vi behöver mer svensk sol

Sugen på att skaffa egna solceller?

Att bli solelsproducent är enkelt. Vi hjälper dig hela vägen från planering till installation.

Mer om hur du blir solproducent

Sälj ditt överskott till oss

Har du redan solceller kan du enkelt sälja ditt överskott till oss. 

Mer om att sälja ditt överskott till oss

Vanliga frågor

Vad kostar 100% Svensk sol?

Avtalet kan tecknas av alla och priset är 49 kr/mån inklusive moms för tilläggsprodukten 100% Svensk Sol, oavsett vilket elavtal du har.

Vad händer med 100% Svensk Sol om jag flyttar?

Du kan enkelt flytta med ditt elavtal och 100% Svensk Sol till din nya adress på Mina sidor

Får alla era elkunder som inte väljer 100% Svensk Sol ändå solenergi i sitt avtal? 

Ja, alla våra kunder som inte väljer något av våra specifika kraftslag 100% Svensk Sol, eller 100% Vind, får sol, vind och vatten i sina elavtal. Den mängden sol kan komma från svenska eller utländska solproducenter, från små mikroproducenter eller från förhållandevis större solparker. Med 100% Svensk Sol, får du solenergi som är småskaligt producerad i Sverige, av Telge Energis kunder som också är solproducenter.

Tillkommer det några avgifter eller andra kostnader?

Nej, inte för själva tilläggsprodukten 100% Svensk Sol. I vanlig ordning så betalar du ju för din elförbrukning där elpriset är beroende av ditt elavtal.

Har 100% Svensk Sol någon bindningstid?

Nej, du väljer själv hur länge du vill ha tilläggsprodukten oavsett om ditt elavtal har bindningstid eller inte. Tilläggsprodukten 100% Svensk Sol har 1 månads uppsägningstid.

Varför ska jag välja till 100% Svensk Sol? Jag trodde alla era elavtal innehöll sol, vind och vatten?

Det stämmer. Som kund hos Telge Energi får du alltid el från förnybara källor, såsom sol, vind och vatten. Med tilläggsprodukten 100% Svensk Sol, får du solenergi från våra elkunder som också är solproducenter. Du får också el som är märkt med Bra Miljöval, elproduktionen klarar alltså Sveriges tuffaste miljökrav.

Kan ni garantera att just den el som kommer till mig och som jag förbrukar kommer från era solproducenter och svenska solanläggningar?

Vi kan garantera att vi köper in ursprungsgarantier från svenskproducerad solenergi, som minst motsvarar den mängd el du förbrukar per kalenderår.

Rent fysiskt så kommer elen du förbrukar i första hand alltid från den närmsta tillgängliga kraftkällan. Därför kan ingen garantera exakt varifrån elen som levereras till ditt eluttag kommer ifrån. Men då Telge Energi köper upp ursprungsgarantier från förnybara källor, så kan vi garantera att motsvarande mängd som våra elkunder förbrukar, enbart kommer från förnybara källor som sol, vind och vatten. För dig som tecknar tilläggsprodukten 100% Svensk Sol, garanterar vi att motsvarande mängd som du förbrukar kommer från svenskproducerad solenergi från våra solproducenter runt om i landet.