Telge Energi logotypTelge Energi logotyp

Teckna elavtal för din lägenhet

Planerar du att teckna nytt elavtal för din lägenhet? Oavsett om du redan bor i en lägenhet och vill byta elavtal eller om du ska flytta till din allra första bostad har vi garanterat ett passande elavtal för just din bostadsrätt. Här går vi igenom allt du behöver ha koll på när du ska teckna elavtal för din lägenhet med oss.

Hitta rätt elavtal för din bostadsrätt

När man bor i lägenhet förbrukar man vanligen ungefär lika mycket el under årets alla månader, till skillnad från husägare som tenderar att ha en större variation i sin förbrukning. Elförbrukningen i en lägenhet brukar också vara betydligt lägre jämfört med i en villa eller ett radhus. Det finns trots detta ofta en hel del pengar att spara på att välja rätt elavtal även för dig som bor i lägenhet.

Vad ska man då välja för elavtal? Viktigt att veta är att man aldrig kan vara säker på hur mycket ett rörligt elpris kommer att variera - en månad kan priset vara lägre medan det nästa månad kan gå upp. Historiken visar dock att de allra flesta tjänar på att ha ett rörligt elpris, speciellt den som bor i lägenhet. 

Var ute i god tid

Det sista man vill är att flytta in i sin nya bostad för att upptäcka att man inte har någon el. Se därför till att vara ute i god tid när du tecknar elavtal för din bostadsrätt.

Glöm inte elnätsavtalet

Om du inte redan har ett elnätsavtal behöver du ordna det. Det är först när du tecknat ett elnätsavtal som du kan teckna elavtal för din bostadsrätt. Elnätsavtalet tecknar du med det elnätsföretag som äger nätet där du bor.

Teckna elavtal för din lägenhet hos Telge Energi

Du kan snabbt och enkelt teckna elavtal för din lägenhet här på vår sajt!

Teckna elavtal