Avbryt

Förnybart räcker inte, vår el är också hållbar

Sedan 2008 har vi kämpat för att Sverige ska gå från smutsigt och fossilt till förnybart. Då var förnybar el långt ifrån självklart för alla. Nu står vi inför vår nästa stora utmaning - att se till att all el i Sverige även blir hållbar. Så självklart är den el du köper av oss märkt med Bra Miljöval, en av världens tuffaste miljömärkningar.

Grön, ren eller hållbar el?

Det pratas mycket om grön el. Det kan låta som en härlig sommarsång, men det säger inte så mycket. Definitionen av "ren el" är att elen kommer från de förnybara källorna sol, vind och vatten. Men begreppet har kapats och används numera slarvigt, så se till att dubbelkolla vad som menas om du trillar på begreppet. Men elproduktion behöver också ta hänsyn till den biologiska mångfalden menar vi, eftersom den har tagit många smällar på grund av människans framfart på planeten.

Varför Bra Miljöval?

Nu tar vi nästa steg på vår resa att bli Sveriges mest hållbara elbolag och väljer därför el märkt med Naturskyddsföreningens tuffa miljömärkning Bra Miljöval. Det betyder att all den el som du köper från oss produceras av förnybara källor som dessutom uppfyller några av världens hårdaste miljökrav:

  • Vattenkraften tillåter fiskarna att leva och leka
  • Vindkraften står aldrig i känsliga naturområden
  • Solcellerna tas om hand efter deras långa livslängd

För varje förbrukad kilowattimme el avsätts också pengar till en fond för investeringar i biologisk mångfald och energieffektivisering. Genom att välja el märkt med Bra Miljöval gör du skillnad för vår planet på riktigt. Och hos oss kan du inte välja något annat än el märkt Bra Miljöval.

Vill du söka medel från vår fond? Klicka dig vidare till Hållbarhetsfonden här nedan!