Avbryt

Mest skräp vinner!

 

Denna hemmasommar är väl som gjord för att befria Sverige från skräp? Dags att ge diken, sjöar, skogar, parker och alla andra platser lite kärlek med en skräpplockartävling. Naturen vinner - och det kan även du göra! Tävlingen pågår under fyra veckor, ny vinstchans varje vecka!

Sju bra-att-veta om plast

Plast är ett underbart material, men på fel ställe och i för stor mängd blir det inte bra. Ta chansen att lära dig något om plast så att du kan lära någon annan!

Lär dig mer om plast här.

Bryter naturen ned skräp?

Både ja och nej, beroende på vilken typ av skräp det är. Vissa saker tar en månad innan de bryts ned, andra en miljon år. Har du koll på vad som gäller?

Läs mer om nedbrytningstider för skräp här.

Tävlingsregler

Plocka massor av skräp, ta en bild på hela klabbet och lägg upp i eventet på vår Facebooksida. Skriv också var du plockade och ge ditt bästa tips på hur vi minskar på skräpet i Sverige (max 20 ord). Klart! Nu kan du vinna ett vildmarks-kit: solcellsladdare för telefon och surfplatta, pannlampa, värstingtermos, sittunderlag, smarta bestick och kåsa (värde 1400 kr). Juryn består av medarbetare på Telge Energi och beslutet går inte att överklaga. Vinnaren meddelas på vår Facebooksida, så genom att tävla låter du oss använda din bild där. Du kan tävla med ditt tävlingsbidrag en gång, vill du tävla igen får du hjälpa naturen igen!

Ta mig till eventet på vår Facebooksida.

Skräpets konsekvenser

Skräp leder till mer än en ful syn i naturen. Inte minst vattenlevande djur tror att plast är mat och skräp kostar också en hel förmögenhet. 

Det här leder skräpet till.

Alltid hållbar el märkt bra Miljöval

Var med i kampen