Avbryt
   

Telge Energis Hållbarhetsfond

Just nu tar vi emot ansökningar om medel för företagets projekt inom energieffektivisering. Här hittar du allt du behöver veta för att ansöka.

Just nu tar vi emot ansökningar om medel för företagets projekt inom energieffektivisering. Här hittar du allt du behöver veta för att ansöka.

Projekt för ett hållbart elsystem

Genom vår Hållbarhetsfond ser vi till att projekt för hållbar vattenkraft genomförs i svenska älvar och att organisationer, föreningar och företag i Sverige får möjlighet att genomföra energieffektiviseringsprojekt som annars inte skulle blivit av.

Varför behövs en fond?

Hållbar vattenkraft

Förnybart är bra, men det är inte alltid hållbart. Utbyggnad av vattenkraften har under många år förstört förutsättningar för djur och natur i våra älvar och de stora kraftverksägarna tar inte det ansvar som behövs. Därför behövs insatser för hållbar vattenkraft och det möjliggörs genom medel från vår Hållbarhetsfond.

Energieffektivisering

All elproduktion påverkar miljö och klimat på ett eller annat sätt, och den bästa elen är ju faktiskt den som inte behöver produceras. Energieffektivisering är därför en otroligt viktig del i ett hållbart elsystem och tack vare fonden kan fler satsningar på energieffektivisering genomföras i Sverige.

Så funkar fonden

För varje kWh våra kunder köper går en slant till Telge Energis Hållbarhetsfond. Avsättningen till fonden är en del av kriterierna för el märkt med Bra Miljöval och pengarna som avsätts ska gå till projekt och insatser för energieffektivisering och hållbar vattenkraft. Vi på Telge Energi har valt att själva ta ansvar för att dela ut pengar till projekten och alla projekt går genom Naturskyddsföreningens hårda expertfilter innan de godkänns. 

Sök pengar till energieffektiviseringen eller till ditt projekt för hållbar vattenkraft!

Bifoga filer

För att bifoga flera filer i din ansökan - markera alla samtidigt när du laddar upp dem från din dator.

Kriterier och ansökningsformulär

Få koll på kriterierna!

Vem kan och vem kan inte söka? Vilken typ av projekt blir godkända? I denna härligt retro pdf så har vi listat alla viktiga och spännande punkter du behöver få koll på innan du ansöker. Läs kriterierna noggrannt innan du ansöker!

Kriterier för Hållbarhetsfonden (pdf)

Ansökningsformulär

Fyll i denna redigerbara pdf och bifoga i ansökningsformuläret tillsammans med de andra delarna i din ansökan. 

Hämta ansökningsblanketten (pdf)

Är det inte solklart?

Läs kriterierna och ansökningsformuläret noggrannt innan du skriver din ansökan. Där borde du kunna hitta svar på de flesta av dina frågor gällande ansökan. Har du fortfarande obesvarade frågor?

Mejla oss på fond@telgeenergi.se

Bara hållbart är hållbart

Telge Energi har länge arbetat med projekt för hållbar vattenkraft tillsammans med bland andra Världsnaturfonden WWF och Vilhelmina Model Forest.

2019 startade vi Hållbarhetsfonden, men vi har kämpat för hållbar vattenkraft sedan 2015. Läs om vad vi hittat på tillsammans med Världsnaturfonden WWF, Vilhelmina Model Forest, Älvräddarna och fler.

Här hittar du våra tidigare projekt.