Du kommer att fortsätta få din faktura precis som vanligt och kan betala på samma sätt som tidigare, men du får också tillgång till en rad smarta fakturatjänster.

Betala med Billogram

Här går vi igenom hur du enkelt betalar beroende på ditt leverans- och betalsätt.

Mejlfaktura

Om du har mejlfaktura kommer du att få en mejlavisering om fakturan. 

Betala mejlfaktura
  1. Fakturalänken skickas via mejl. Följ länken i mejlet och logga in med Mobilt Bank-ID. 
  2. När du kommit in kan du enkelt betala direkt i Billogram eller schemalägga betalningen. Det är bara att klicka på knappen Betala och följa instruktionerna. Här kan du även anmäla autogiro om det är intressant.

E-faktura eller autogiro

Om du har e-faktura via banken eller använder autogiro betalar du din faktura som tidigare. ​

  1. Med e-faktura får du en mejlavisering om att fakturan är skapad och är på väg till din bank.
  2. Du får också en avisering om att fakturan förfaller om du råkat missa att godkänna din betalning.
  3. Dessutom får du en avisering när vi mottar din betalning.

Postal faktura

Om du tidigare fått din faktura i brevlådan kommer du fortsatt att få den hem i din brevlåda tills du aktivt väljer något annat.

Postal faktura
  1. Din postala faktura levereras precis som vanligt hem i din brevlåda.
  2. Välj att betala direkt genom att lägga in uppgifterna från fakturans inbetalningskort längst ner på sida 1 i din internetbank. 
  3. Du kan också skanna QR-koden via din mobilkamera. Då kommer du in i Billograms gränssnitt och kan genom att följa instruktionerna betala genom det.

Tips!

Ta emot din faktura via mejl så tar du del av fler fördelar med tjänsten. Du får en bättre överblick och det är dessutom ett bättre val för miljön! Du ändrar det på Mina sidor eller direkt i Billograms gränssnitt.

Så läser du din faktura

I Billogram hittar du en förenklad specifikation under Bifogad fil på första sidan i gränssnittet. Du hittar fakturan i helhet genom att scrolla ner och klicka på knappen Spara fakturan som PDF.

Här nedan hjälper vi dig att tyda och förstå din faktura. Vi förklarar fakturans olika delar och vad som ingår i kostnaden.

Fakturaförklarare