Avbryt

Solceller är en lysande investering

Räkna på solceller

Med solpaneler från Telge Energi kan du sänka dina elkostnader och få hög ersättning. Skriv in din adress och räkna på ditt boende.

Ditt tak

Hur bor du?

Välj typ av tak för att få fram takyta


Din förbrukning

Jag har redan solceller

Solcellspaneler

Investering

*
* räknat utan 20% investeringsstöd

Du sparar

ungefär

kr/år
Minskad elkostnad
kr/år
Ersättning överskott
kr/år

Nästa steg

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom två arbetsdagar. 

Splash sol
Solcellsinstallation Telge Energi

Helhetslösning med hög ersättning

Vi hjälper dig med planering, installation och administration. Och överskottet säljer du hutlöst dyrt till oss. Hos oss får du även ersättning för elcertifikat (EC) och ursprungsgarantier (UG). 

Installatör med tumstock - Telge Energi Solceller

Enkelt och anpassat efter dina behov

Vi är riktiga soldyrkare, så vi gör det enkelt att bli solproducent. Vi hjälper till med tråkig administration och dito ansökningar - hela vägen från planering till installation. Du behöver knappt lyfta ett finger.

Solceller på tak - Telge Energi

Solceller med hög kvalitet och effekt

Våra solcellspaket håller hög kvalitet. Och det är inte bara snack på en hemsida, vi har effektgaranti på minst 25 år. Solcellernas höga effekt gör att du kan producera solel året om.

Illustrerat hus med solceller och en spargris som fylls med pengar
1

Räkna på solceller till taket och kontakta oss

Testa vår solkalkylator och räkna ut ungefär vad du kan få ut av din soliga investering! Börja med att fylla i din adress i vår kalkylator och i ett av de sista stegen kan du göra en intresseanmälan eller ringa 020-34 40 40 för att smidigt komma i kontakt med en solexpert. Vi hjälper dig med alla delar som behövs för att bli soldyrkare som vi.

Hus med solpaneler och installatör i förgrunden
2

Dina solceller installeras

Våra certifierade installatörer kommer ut till dig för att montera och installera dina solceller och elmätare. Du behöver inte lyfta ett finger. 

Dator med telge energis hemsida
3

Vi sköter tråk-administrationen

Att bli solproducent kan vara lite av en djungel. Därför hjälper vi alltid våra solcellskunder med allt administrativt för att bli uppkopplad. Luta dig bara tillbaka för en påtår så hanterar vi resten.

Katt i soffa och minräknare
4

Solcellerna börjar leverera och kosingen strålar in

Så fort din nätägare bekräftar avtalet kan vi börja köpa ditt överskott av solenergi. Och du säljer det dyrt till oss ska du veta, ersättningen från Telge Energi är en av de högsta i branschen så att du ska kunna betala av din investering så snabbt som möjligt. Vi sköter hela bytesprocessen med ditt nätbolag åt dig, det tar normalt 2 - 3 veckor.

Vanliga frågor om solceller

Sökresultat

Mobil med solcells-app från Telge Energi

Blir det mer spännande än att följa produktion och förbrukning live i appen?

När du köper dina solceller via oss på Telge Energi får du även en kostnadsfri app. Med den följer du din produktion timme för timme, månad för månad, jämför årstider och ser förändringar från år till år. Hur stor procent av din möjliga effekt får du ut en molnig dag? Hur stor andel av produktionen matas ut och säljs till oss på Telge Energi. Ja, du kan nörda ner dig ordentligt.

Du kan också jämföra din produktion med andra som har appen och skryta för vännerna och i sociala medier om dina solpaneler. Appen har dessutom en tilläggstjänst med förbrukningshistorik per timme, dag månad och år. Ett diagram visar andelen självkonsumtion och andelen köpt el i varje tidsperiod.

Den här tilläggstjänsten är gratis i 6 månader, därefter kostar den 24 kr/månad inklusive moms.

Skaffa solceller eller sälj el? Kontakta en solexpert på Telge Energi. Starta video

Är solceller en bra investering? Möt vår solproducent Hans.

Hans i Gnesta är en av våra tusentals solproducenter. Vi på Telge Energi hjälpte honom med all administration och installationen av solpanelerna, och nu säljer han sitt överskott till oss. Vi vill att det ska vara enkelt och löna sig att vara solproducent. Därför ger vi dig hög, stabil och långsiktig ersättning och vi hjälper till med allt som behövs för att få dina solceller på plats.

Kund som säljer solel Starta video

Får du ut optimalt av dina solceller? Möt vår solproducent Bengt.

Bengt har haft solceller i snart 10 år. När Bengt satte upp solpaneler på sin villa så var det få som jobbade med solel, och att hitta en installatör och köpare av överskott var en utmaning. Idag säljer han sitt överskott till Telge Energi. Hos oss får du hög och långsiktig ersättning och när solcellerna inte täcker hela elanvändningen är du alltid garanterad hållbar, förnybar el.

Bli kontaktad av våra solcellsexperter

Här kan du läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter

Vill du veta mer om våra erbjudanden eller få stöd och hjälp av våra solexperter? Fyll i formuläret så återkommer vi inom 5 arbetsdagar. Du kan också ringa oss på 020-34 40 40.

Vår kundservice har öppet måndag-fredag 8-18

Tillsammans driver vi solrevolutionen!