Avbryt

Räkna på ersättning

Räkna på din ersättning för din solel

Vi erbjuder hög, stabil och långsiktig ersättning och alltid 100% hållbar el när din solel inte täcker hela elförbrukningen.

Din solproduktion

Fyll i effekt istället
Fyll i kWh istället

Din förbrukning

Du sparar

ungefär

kr/år
Minskad elkostnad
kr/år
Ersättning överskott
kr/år

Jag har köpt solceller - nästa steg

Hos oss får du hög ersättning och alltid hållbar el

har solceller helhetslösning

Hög och stabil ersättning

Hos oss får du alltid en hög och stabil ersättning för din överskottsproduktion. Vi ger dig även ersättning för elcertifikat (EC) och ursprungsgarantier (UG). Har du dessutom en EC-mätare så får du ersättning för hela produktionen. 

anseendeindex

Högst anseende

Vi är rankade som det högst ansedda elbolaget i Sverige enligt SIFO och ofta rekommenderade av certifierade installatörer. Med lång erfarenhet av solenergi och duktiga solexperter på plats finns vi till hands för att svara på dina frågor. 

Hur byter jag till Telge Energi?

Två enkla steg

Bli kund på två minuter
1

Bli kund hos Telge Energi

Du kan välja mellan att kontakta våra solexperter direkt på 020-34 40 40 eller teckna online. Fyll i din adress längst upp på sidan och följ sen stegen som fälls ut eller teckna direkt ett avtal här. Vill du hellre ringa och prata med våra solexperter hälper de dig att ta dig igenom alla steg.

hög ersättning solceller
2

Sälj ditt överskott till oss

Så snart vi fått allting bekräftat från ditt nätbolag kan vi börja ta emot ditt överskott av solel. Vi sköter hela bytesprocessen med ditt nätbolag och du behöver inte göra mer än att invänta start. Det tar normalt 2 - 3 veckor.

Hög, stabil och Långsiktig ersättning

Bli kund snabbt & enkelt

Möt våra solpionjärer

Vi har tusentals nöjda solproducenter i hela landet

skaffa solceller eller sälj överskott? Snacka med Telge Energi Starta video

Får du ut optimalt av dina solceller? Möt vår solproducent Bengt.

Bengt har haft solceller i snart 10 år. När Bengt satte upp solpaneler på sin villa så var det få som jobbade med solel, och att hitta en installatör och köpare av överskott var en utmaning. Idag säljer han sitt överskott till Telge Energi. Hos oss får du hög och långsiktig ersättning och när solcellerna inte täcker hela elanvändningen är du alltid garanterad hållbar, förnybar el.

Skaffa solceller eller sälj el? Kontakta en solexpert på Telge Energi. Starta video

Säljer du överskott till rätt elbolag? Möt vår solproducent Hans.

Hans i Gnesta är nybliven solproducent. Han lagrar ingen el utan säljer allt sitt överskott direkt till Telge Energi. Det är enkelt att byta till oss och vi ger dig en hög, stabil och långsiktig ersättning. När du väljer att sälja ditt överskott till oss så ger vi dig även ersättning för elcertifikat och ursprungsgarantier. Vi tycker att det ska löna sig att ha solceller på taket.

Bli uppringd av våra solexperter

Här kan du läsa mer om hur vi hanterar dina personuppgifter

Vill du veta mer om våra erbjudanden eller få stöd och hjälp av våra solexperter? Fyll i formuläret så återkommer vi inom 5 arbetsdagar. Du kan också ringa oss på 020-34 40 40.

Vår kundservice har öppet: 

Mån - Tors 8.00 - 18.00

Tillsammans driver vi solrevolutionen!