Telge Energi logotypTelge Energi logotyp

Expertens råd: tänk på detta när du ska köpa solceller

För den som inte är insatt i branschen är det mycket att hålla koll på inför ett solcellsköp och det är lätt att gå vilse i den djungel av information som finns att tillgå. Peter Wigren, solcellsrådgivare på Telge Energi, berättar vad som är viktigt att tänka på när det väl är dags. 

Peter Wiberg, solcellsrådgivare

Om du är intresserad av att installera solceller hemma är det bra att som första steg ta kontakt med olika solcellsföretag och begära in offerter. 

– Sök på internet och välj de fyra bästa eller fråga en granne med solceller efter en referens. Jämför priser, effekt och rådgivning. Att välja en leverantör man litar på är grunden för att ett bra och tryggt jobb ska bli gjort, menar Peter Wigren. En trovärdig leverantör ska finnas vid sin kunds sida – hela vägen. 

En komplett lösning

– Det vanligaste misstaget som kunder gör är att stirra sig blind på prislappen, för man förstår kanske inte riktigt vad man tar ställning till. Prata med de olika rådgivarna och säkerställ att de kan leverera den lösning du vill ha. När du skaffar dina solceller genom Telge Energi får du alltid en komplett och högkvalitativ lösning som inkluderar både projektering, allt material, montage och installation. Vi sköter även all administration kopplat till installationen, berättar Peter.

– Titta också på hur du kan optimera lönsamheten. Börja med att kika på din nuvarande årsförbrukning av el och använd det som utgångspunkt. För att optimera lönsamheten ska du helst installera en anläggning som producerar något under den beräknade årsförbrukningen, säger Peter. På Telge Energi har vi tre olika storlekar på paneler som ger oss en flexibilitet beroende vilka mått taket har. Vi tittar på den panel som ger bäst effekt till bäst pris.