Telge Energi logotypTelge Energi logotyp

Jesper om solcellsköpet: ”vi producerar lika mycket el som vi gör av med”

Att placera solpaneler på taket blir allt populärare, enligt statistik från Energimyndigheten. Det är framför allt det oroliga omvärldsläget och den stundande klimatkrisen som har fått många svenskar att vilja producera sin egen el och säkra sin framtida elförsörjning.

Bild på Jesper

En av de som hakat på trenden med solceller är Jesper Borrfors i Huddinge. Han bor i ett hus som ligger i tre väderstreck och som genom Telge Energis smarta solcellslösningar nu gjort honom självförsörjande på el sett över hela året.

– Det är en häftig grej att ha hemma och vi är stolta över att vi nu kan producera lika mycket el som vi gör av med.

“Ett snabbt personligt erbjudande”

I ett par års tid hade Jesper gått i tankarna kring att skaffa solceller till sitt tak, när han till slut bestämde sig för att undersöka saken ordentligt.

– Jag kontaktade en handfull olika leverantörer men Telge Energi stack ut genom att tidigt ge mig ett personligt erbjudande som var anpassat efter just mina förutsättningar. Det gick väldigt snabbt från att jag fyllde i mina uppgifter på nätet till att de faktiskt gjorde ett besök på plats för att titta på möjligheterna med mitt hus, säger han och fortsätter:

– De gav mig också väldigt mycket kunskap som hjälpte mig förstå hur allt funkar och vad som är viktigt att tänka på. Jag har varit på gång med det länge och läst på en del men jag tycker att det har varit ganska krångligt att förstå innan. På Telge Energi fick jag väldigt bra rådgivning utan krångel, med ett genuint intresse för att göra det bra för mig.

Solceller även bra för miljön

Jesper menar att hans egen ekonomiska vinning är sekundärt i valet av solceller – än viktigare är värdet för vår planets framtid.

– En sådan här investering ger så väldigt mycket. Jag tar inte någon energi från någon annan än solen. Ju fler vi blir som tar vara på den energi som solen ger, desto bättre för både plånboken och miljön. Och att kunna ha ett hus som fungerar energimässigt oberoende av externa energikällor är riktigt häftigt, avslutar Jesper Borrfors.