Telge Energi logotypTelge Energi logotyp

Så säkrade Annette och Peter sin elförsörjning

I en tid med höga elpriser och oro för miljön är det många som försöker hitta alternativa lösningar för att säkra sin elförsörjning. Annette och Peter Skeppström från Nykvarn gjorde slag i saken och installerade solceller hemma. – Det känns skönt att det både är en bra investering och en klimatsmart produkt, säger Annette.

Annette framför sitt hus med solceller

Att elpriserna nått höga nivåer den senaste tiden är det få svenskar som kan ha missat. Samtidigt har priserna på solceller gått ner och gjort det möjligt för allt fler att göra investeringen för egen elförsörjning. När Annette och Peter Skeppström i Nykvarn skaffade en elbil för drygt ett år sedan började de fundera över olika energialternativ och bestämde sig för att den bästa helhetslösningen skulle vara att skaffa solceller.

– Telge Energi var de som kom med det bästa alternativet för oss. Vi fick ett bra erbjudande med en helhetslösning som innefattade både installation och allt pappersarbete. Det inkluderade även ansökan till energimyndigheten, digitala signeringar av dokument och avtal som de hade förberett. Allt sköttes enkelt och smidigt och det tog bara en vecka innan det var klart, berättar Annette.

Säljer sin överskottsel

Annette och Peter installerade sina solpaneler i höstas och tycker att det ska bli intressant att se hur mycket överskottsel de kommer att kunna sälja vidare nu under sommaren när dagarna är längre och solen skiner oftare. Men redan under vintermånaderna har de producerat bra med energi.

– Till och med under vintern kunde vi sälja viss del av det vi producerade men inte själva förbrukar. Den senaste tiden har vi producerat runt 40 kWh per dag, så det har tickat på ganska bra. Förhoppningen är att vi ska kunna producera ännu mer nu under sommaren, säger Annette.

Vill investera ännu mer i solenergi

Annette och Peter ser solcellerna de skaffat som en teststräcka och planen är att de på sikt ska utöka sitt solcellsinnehav.

– Där vi har monterat solceller i dag har vi väldigt gynnsamt läge. Men på baksidan har vi kvällssol och det skulle också kunna generera en hel del, avslutar Annette.