,
Svarta solceller med silverram

Skaffa solceller och producera egen el med våra solcellspaket

Visste du att du kan minska dina energikostnader samtidigt som du gör en insats för miljön genom att skaffa solceller? Över 40 000 hushåll i Sverige har redan skaffat solceller på sina tak, en trend som spås öka rejält det kommande decenniet tack vare de många fördelarna.

Skaffa solceller – skräddarsydda paket efter dina behov

På Telge Energi brinner vi för hållbarhet och förnybar el. Vi vill vara med och hjälpa människor att agera hållbart på ett enkelt sätt. Därför är det en självklarhet för oss att erbjuda prisvärda solcellspaket som hjälper dig att minska din klimatpåverkan samtidigt som du minskar dina energikostnader.

För dig som vill göra en lönsam investering som gynnar både dig och klimatet erbjuder vi skräddarsydda solcellspaket anpassade efter dina behov och din fastighets förutsättningar. Oavsett om du vill installera solceller på villan, radhuset eller någon annan typ av fastighet kan du alltså hitta en passande lösning för just dig! När du investerar i ett solcellspaket för exempelvis en villa får du alltid en komplett lösning där allt från solpaneler till växelriktare, projektering och installation ingår. Allt för att du ska få en smidig lösning som gör det lätt att komma igång med ditt solcellspaket!

Hur fungerar solenergi?

Hur fungerar egentligen solceller på taket? Jo, solceller har förmågan att omvandla solens strålar till elektrisk energi. När solstrålarna träffar solcellerna uppstår en elektrisk spänning mellan framsidan och baksidan av solcellen. Ovansidan blir då negativt laddad och undersidan positivt laddad. Detta genererar likström. För att man ska kunna använda elen omvandlas den till växelström i en så kallad växelriktare genom att solcellerna kopplas till en solpanel.

På ungefär två timmar tar jorden emot lika mycket solenergi som hela världens befolkning använder på ett år. På Telge Energi tycker vi att det är fantastiskt att man kan fånga solenergin och omvandla den till förnybar el genom solpaneler på taket – en riktigt smidig lösning som är bra både för dig och klimatet!

Fördelar med solpaneler på ditt tak

Att skaffa solceller till ditt tak är alltså ett smart och effektivt sätt att fånga solenergi och omvandla den till förnybar el. Solceller på taket är dessutom ett miljövänligt sätt att producera förnybar el på, då solenergin är utsläppsfri. Fördelarna med att skaffa solceller är många:

  • Du får ofta lägre energikostnader.
  • Trots investeringskostnaden lönar det sig att skaffa solceller i längden. När du investerar i en solcellsanläggning kan du räkna med att den har återbetalat sig inom loppet av 10 år. Därefter har du kostnadsfri förnybar el!
  • När du installerar solceller på din villa, på hustaket på ditt radhus eller liknande ökar du värdet på fastigheten – det är alltså en lönsam investering att skaffa solceller!
  • En solcellspanel på en villa är i princip underhållsfri.
  • Ju mer el du själv producerar desto mindre påverkas du av eventuella svängningar i elpriserna.
  • Du kan sälja överskottselen från dina solceller på taket. Du får då betalt för din överskottsel av din nätägare, och det är elnätsbolaget som ansvarar för att elen som matas ut mäts på ett korrekt sätt.

Vill du prata med en solcellsexpert?

Du kan enkelt intresseanmäla dig för solceller så hjälper en av våra solcellsexperter dig att hitta den bästa lösningen för just ditt tak.

Du kan också ringa oss direkt på 010-810 99 28 så hjälper vi dig. Vi finns tillgängliga måndag till torsdag 8.30-17.00 och fredagar 8:30-15.00.

Ring mig