,
Visualisering över hus med solceller, batterier och elbil

Batterier för din solcellsanläggning

Har du, eller planerar att skaffa, solceller på taket? Då kan du även köpa batterier av oss! Med ett batteri kan du dra nytta av solenergin även under de timmar på dygnet som dina solceller själva inte producerar. Dessutom är det en smart lösning som gör det enklare att optimera din energianvändning.

Hybridväxelriktare och batteri från SAJ

SAJ Batteri & SAJ Hybridväxelriktare

Batterierna vi säljer kommer från tillverkaren SAJ och säljs i moduler om 5kWh. Minimumkravet för batteri genom SAJ är att du installerar minst 10kWh.

För att du ska kunna koppla ihop din solcellsanläggning med batteriet krävs även att du installerar en SAJ hybridväxelriktare. Därför säljs batteriet och hybridväxelriktaren vanligtvis som ett paket. Skulle du däremot redan ha en hybridväxelriktare av märket SAJ installerad kan du självklart välja att endast köpa batteriet av oss.

Kontakta oss för köp av batterier

 

 

man med barn i famnen framför hus med solceller

Batterier och solceller - så fungerar det

Ett batteri gör det möjligt att lagra din solenergi och för att använda den vid ett senare tillfälle. För att detta ska fungera behövs även en hybridväxelriktare. Hybridväxelriktarens uppgift är att omvandla likströmmen från solcellerna till vanlig växelström, som är det du använder i ditt hem. 

Visualisering av batterier, solceller och elanvändning

Varför ska jag ha ett batteri?

Under det senaste året har vi sett extremt stora svängningar i spotpriset och prisskillnaden mellan olika tider på dagen och under dygnet kan vara betydande. Om du inte har möjlighet att styra din förbrukning i så stor utsträckning kan ett batteri vara väldigt användbart. Då behöver du nämligen inte tänka lika mycket på när på dygnet du använder elen eftersom du kan nyttja batteriet när elpriset är som allra högst.

 

Solceller - Telge Energi

Har du inte solceller än?

Går du i tankarna om att göra en riktigt bra investering till ditt hus? Då är solceller något för dig! Vi hjälper dig hela vägen från offert till färdig installation. Just nu har vi relativt korta ledtider, så passa på att höra av dig till en av våra solcellsrådgivare redan i dag och se vad vi kan göra för just dig och ditt hus.

Få offert

Solceller - Telge Energi

Produktvideo från SAJ

I den här filmen beskriver vår leverantör SAJ hur batteriet och hybridväxelriktaren fungerar och hur du kan styra användningen via en app.

Se videon

Solceller - Telge Energi

Bidrag för batterier - Grönt avdrag

Skattereduktion för grön teknik (Grönt avdrag) ges även för installation av system för lagring av egenproducerad energi, vilket innebär att du kan nyttja avdraget för installationen av ett batteri. Skattereduktionen innebär 50% avdrag av kostnaden för arbete och material upp till 50 000 kronor per person och år. Om ni är flera personer som står som ägare till fastigheten kan alltså varje person nyttja bidraget en gång per år.

Läs mer om Grönt avdrag