,
Solceller från Telge Energi

Solenergi utan solceller? Absolut!

Vad vore väl den svenska sommaren utan solen som lyser upp badutflykterna och ger grillkvällarna extra stämning när den går ner över sjö och land? Samtidigt som solen är en förutsättning för våra årstider har den en enorm kapacitet att ge oss energi utan att påverka klimatet negativt. Med vår produkt 100% Svensk Sol kan du som är intresserad av solenergi men inte har rätt förutsättningar för solceller ändå ha svensk sol i ditt elavtal.

Solenergi är det energislag som ökar mest i världen och intresset för solel i Sverige att växa i snabb takt, både bland privatpersoner och företag. Samtidigt kommer fortfarande mindre än 1 procent av den energi som pumpas ut på elnätet i Sverige från just solen och det finns därför stora möjligheter att öka produktionen från denna kraftkälla.

– Vi tror att solenergi kan spela en betydligt större roll än den gör i dag. Redan år 2030 kan solen komma att utgöra 10 procent av den förnybara elen, säger Niklas Holberg, chef för affärsområdet Sol på Telge Energi.

Solenergi är för alla

Det är lätt att tro att solenergi bara är för dem som bor i hus, men faktum är att många som bor i lägenhet helt i onödan missar möjligheterna som finns med solel. De flesta villaägare med solceller förbrukar nämligen bara runt hälften av sin produktion, vilket innebär att överskottet kan säljas vidare till andra kunder på elmarknaden. Varje år köper Telge Energi överskottsproduktionen från cirka 3 000 mikroproducenter och säljer den ihop med ursprungsgarantier under produktnamnet 100 procent Svensk Sol.  

­– Ursprungsgarantierna garanterar att du som kund enbart får svenskproducerad solel och därmed är du också med och bidrar till ett 100 procent förnybart energisystem. Elen har dessutom Naturskyddsföreningens märkning Bra Miljöval, förklarar Niklas Holberg.

Jag vill ha 100% Svensk Sol