Telge Energi logotypTelge Energi logotyp
CCP banner newsdesk share good news 2020
Pressmeddelande

Children’s Climate Prize summerar 2020

Publicerad: 2020-12-28

Det gångna året har för många varit speciellt, präglat av pandemi och distansering. Så också för Children’s Climate Prize som för första gången någonsin prisade årets vinnare under en digital sändning. Det här var också året som satte rekord i antal ansökningar, och som trots det dystra läget visar på att unga runt om i världen fortsätter att kämpa för klimatet oavsett!

Telge Energis initiativ Childrens Climate Prize genomfrdes digitalt 2020 Nu uppmanar Childrens Climate Prize fler att sprida goda nyheter stort som smtt om hllbarhetsprojekt frn unga mnniskor runt om i vrlden och dela p childrensclimateprize eller tagga childrensclimateprize p Instagram

Året 2020 har varit väldigt händelserikt och framgångsrikt på många sätt. Några höjdpunkter från året att lyfta fram lite extra är självklart vinnarna av Children’s Climate Prize - Aadya Joshi och Vinisha Umashankar från Indien. Priset har också satt rekord i antal ansökningar, med nomineringar från alla världsdelar och från 26 olika länder. Tillsammans har de nominerade för priset åstadkommit verklig förändring för klimatet, här presenteras ett axplock av det fantastiska arbete som gjorts av unga runt om i världen:

500 000+ träd har planterats
Tillsammans har alla Children’s Climate Prize nominerade planterat över en halv miljon träd!

Minst 130 000 kg plast har återvunnits
Skräpplockare och strandrensare runt om i världen som skickat in nomineringar till oss har tillsammans samlat ihop över 130 ton plast!

Över 1,8 miljoner signaturer har samlats in
Unga människor runt om i världen gör sina röster hörda för en hållbar värld, tillsammans har de nominerade samlat över 1,8 miljoner underskrifter för klimat- och miljö!

Året 2020 innebar också den femte upplagan av Children’s Climate Prize som för första gången blev en digital upplevelse med en publik från världens alla hörn. Ett av målen med sändningen var att sprida goda nyheter, vilket Children's Climate Prize också har fortsatt att uppmana till i sociala medier för att få den sista skälvande månaden på det negativt laddade 2020 att svämma över av goda nyheter. Hållbarhetsprojekt från unga människor runt om i världen, stort som smått, har delats på #childrensclimateprize och @childrensclimateprize

Nu tar vi sikte på 2021 och ytterligare ett fantastiskt år med unga världsförbättrare!

Gott nytt år!

 

Kontakt och mer info:

Children's Climate Prize:
Jonna Holmgren, presskontakt

070 888 05 02
jonna@ccprize.org

Niklas Karlsson, projektledare
073 526 83 61
Niklas@ccprize.org


Telge Energi:
Johline Lindholm, projetkansvarig Children's Climate Prize

0733 90 21 58
lindholm.johline@telgeenergi.se