Telge Energi logotypTelge Energi logotyp

Fakturaförklarare

Att betala fakturan ska vara lätt och smidigt. Här nedan förklarar vi hur du gör för att betala, går igenom fakturans olika delar och vad som ingår i kostnaden. Längst ner på sidan hittar du även information om hur du betalar din faktura i Billogram beroende på vilket leverans- och betalsätt du valt.

Så gör du för att betala fakturan

När du öppnar upp mejlet med din faktura klickar du på knappen ”Till betalning”. Då kommer du att kunna se både ditt OCR-nummer och bankgironumret.

Fakturaförklarare Billogram - så ser du ditt OCR-nummer och bankgironummer

Se hela din faktura

För att kunna se hela fakturan behöver du först ladda ner den som PDF. Detta gör du inne i Billogram. När du kommer in i Billogram klickar du på "se hela fakturan". 

Billogramfaktura - ladda ner som PDF - steg 1

På nästa sida scrollar du längst ner och klickar på "spara fakturan som PDF". Då kommer hela fakturan att laddas ner som en PDF-fil. 

Billogramfaktura - ladda ner PDF - steg 2

Så läser du din faktura

Här nedan hjälper vi dig att tyda och förstå din faktura. Vi förklarar fakturans olika delar och vad som ingår i kostnaden.

Klicka på prickarna vid respektive bild för att läsa en beskrivning av de olika delarna.

Laddningsikon
Laddningsikon
Laddningsikon

Betala med Billogram

Här går vi igenom hur du enkelt betalar beroende på ditt leverans- och betalsätt.

Mejlfaktura

Om du har mejlfaktura kommer du att få en mejlavisering om fakturan. Fakturalänken skickas via mejl. Följ länken i mejlet och logga in med Mobilt Bank-ID. När du kommit in kan du enkelt betala direkt i Billogram eller schemalägga betalningen. Det är bara att klicka på knappen Betala och följa instruktionerna. Här kan du även anmäla autogiro om det är intressant.

E-faktura eller autogiro

Om du har e-faktura via banken eller använder autogiro betalar du din faktura som tidigare. ​Med e-faktura får du en mejlavisering om att fakturan är skapad och är på väg till din bank. Du får också en avisering om att fakturan förfaller om du råkat missa att godkänna din betalning. Dessutom får du en avisering när vi mottar din betalning.

Postal faktura

Om du tidigare fått din faktura i brevlådan kommer du fortsatt att få den hem i din brevlåda tills du aktivt väljer något annat. Välj att betala direkt genom att lägga in uppgifterna från fakturans inbetalningskort längst ner på sida 1 i din internetbank. Du kan också skanna QR-koden via din mobilkamera. Då kommer du in i Billograms gränssnitt och kan genom att följa instruktionerna betala genom det.

Tips!

Ta emot din faktura via mejl så tar du del av fler fördelar med tjänsten. Du får en bättre överblick och det är dessutom ett bättre val för miljön! Du ändrar det på Mina sidor eller direkt i Billograms gränssnitt.