Telge Energi logotypTelge Energi logotyp
Telge Energi Children's Climate Prize 2021 banner Inför sändningen
Pressmeddelande

Den 19 november är det digital prisceremoni för vinnaren av Children’s Climate Prize 2021 - alla är inbjudna!

Publicerad: 2021-11-11

Den 19 november kl. 10.00-10.30 CET är det dags att fira årets vinnare; 15-åriga Reshma Kosaraju från USA samt övriga finalister. På grund av det osäkra världsläget med pandemin är även årets upplaga av Children’s Climate Prize ett digitalt event, vilket också möjliggör för tittare från världens alla hörn!

Det pratas mycket om att det görs alldeles för lite för att säkra en hållbar framtid för kommande generationer. Men det finns de som agerar, som sätter press på våra ledare och som visar vägen. Unga som vågar tänka annorlunda och ser möjligheter där andra ser svårigheter.

Lesein Mutunkei, 17 år, från Nairobi, Kenya tacklar klimatförändringen med hjälp av fotboll. Fernanda Barros, 16 år från Brasilien arbetar med klimat och social rättvisa för ursprungsbefolkningen i Amazonas. 15-åriga Reshma Kosaraju från Kalifornien använder AI-teknik för att förutse skogsbränder. Anjali Sharma, 17 år från Australien har skrivit historia i en grupptalan mot Sussan Ley, landets miljöminister och Yash Narayan, 17 år från USA, använder teknik för bättre och mer exakt källsortering. Dessa unga människor har alla gjort och gör extraordinära insatser för klimat och miljö. Fredagen den 19 november kl 10.00-10.30 är det dags att fira finalisterna och vinnaren av Children’s Climate Prize 2021, så boka in 30 min av din tid och gå in på www.ccprize.org för att ta del av sändningen!

Children’s Climate Prize har prisat unga människor som gjort insatser för klimat och miljö sedan 2016, då priset grundades av Telge Energi. Idag är det ett av världens största internationella klimatpris för unga innovatörer, entreprenörer, naturvårdare och changemakers. Årets vinnare är 15-åriga Reshma Kosaraju från USA, som prisas för projektet; AI against forest fires, som använder AI-teknologi för att förutse skogsbränder. Modigt, nytänkande och lösningsorienterat nämner juryn i sin motivering.

De deltar också i sändningen:

 • Johan Kuylenstierna - Ordförande Svenska klimatpolitiska rådet
 • Madeleine Westin - Meteorolog
 • Johannes Boson - VD Telge Energi, ordförande Children’s Climate Foundation
 • Aishwarya Sridhar - YOUTHTOPIA, prisbelönt naturfotograf
 • Micael Dahlén – Författare och professor vid Handelshögskolan i Stockholm
 • Med fler...

Sändningen leds av 18-åriga Luca Berardi från WWF Sweden Youth och finalist i Children’s Climate Prize 2016.

Children’s Climate Prize 2021 fakta:

 • Internationellt klimatpris för unga människor (12-17 år)
 • Över 150 nomineringar från hela världen
 • Fem finalister från fyra olika länder (Kenya, Australien, USA, Brasilien)
 • Vinnaren presenterades den 8 november
 • Digital sändning fredagen den 19 november kl10 CET på www.ccprize.org
   

Om Children’s Climate Prize

Children’s Climate Prize är ett internationellt pris som årligen delas ut till unga människor som har gjort extraordinära insatser för klimatet och miljön. Priset och det ekonomiska stödet förvaltas av Children's Climate Foundation som stiftats av prisets grundare Telge Energi. Priset grundades utifrån Telge Energis tro på unga människors förmåga att driva förändring i världen och är en del i deras fortgående arbete för hållbar utveckling och hållbar elproduktion i Sverige. Vinnarna av Children’s Climate Prize firas i november varje år och får då diplom, medalj och prispengar på 100 000 SEK för att fortsätta utveckla sina projekt.

Kontakt på Telge Energi:

Johline Lindholm, projektansvarig för Children's Climate Prize, Telge Energi
johline.lindholm@telgeenergi.se
0733 90 21 58