Telge Energi logotypTelge Energi logotyp
kvinna som ligger i soffan med hörlurar på sig och kollar i mobilen
Nyhet

Elprylar för ett digitalt hem

Publicerad: 2024-01-31

Det finns många smarta elprylar på marknaden du kan använda i hemmet! Vill du se den faktiska förbrukningen? Sänka dina elkostnader? Eller vill du kunna styra ditt hem i telefonen?

Eluttag med fjärrstyrning 

Det finns flera olika alternativ som hjälper dig att fjärrstyra ditt hem. Vill du bara styra lampor kan du installera sensorer så att lampor tänds/släcks när du går in/ut ur ett rum. Men vill du avancera kan du investera i ett eluttag med fjärrstyrning. Du laddar ner en specifik app till din telefon och sedan är du igång. Där kan du styra all din teknik du har kopplad till det specifika eluttaget. Bestäm när vitvarorna ska gå igång, kaffemaskinen, tv:n, värmen – ja, allt du kan tänka dig. Vissa har även funktionen att du kan se exakt hur mycket el det drar.  Allt samlat för ett smart och digitalt hem.  

Röststyrning

Om du vill ha en enklare styrning till färre saker kan du testa funktionen röststyrning. Då behöver du inte ta upp din telefon och använda en app, utan du säger till dina smarta högtalare i hemmet att de ska: Tända/släcka lampor, starta tv:n, låsa dörren, starta musik, ladda elbilen och mycket annat. 

Andra smarta prylar

Det finns en klocka på marknaden som är kopplad till spotpriserna på Nord Pool. Den har tre olika lägen: Den lyser grönt när priset är som billigast, gult när det är medel, och rött när elpriset är dyrast på dagen. Det gör det hur enkelt som helst för dig att ha koll på elpriset under dagen!