Telge Energi logotypTelge Energi logotyp
Sportlov
Pressmeddelande

Fem barnsäkrade eltips för sportlovet

Publicerad: 2017-02-24

Nu är det sportlovstider och många åker till fjällen för friluftsaktiviteter. Och eftersom det är lätt att glömma bort att kika på elsäkerheten i den tillfälliga stugan eller lägenheten bjuder vi på några tips.

Alla kanske inte tänker på att elsäkra sitt tillfälliga boende under sportlovet. Därför vi vill ge några enkla råd.
-    Om du har små barn, ta med dig ett portabelt kontaktskydd så att inte barnen kommer åt vägguttagen. En egen brandvarnare som man vet fungerar är också alltid bra att ha med sig på resan, säger Petra Hallebrant, kommunikationschef på Telge Energi.

Våra fem bästa elsäkerhetstips i fjällstugan
1. Kontaktskydd. Se över eluttagen och använd kontaktskydd så att inte barnen kommer åt vägguttagen.
2. Brandvarnare. Se till att även ditt tillfälliga boende har brandvarnare.
3. Bilvärmare. Tänk på att inte placera kupévärmaren nära brännbart material. Och var noga med att inget kan falla ned på den så att den täcks över. När värmaren inte används ska kontakten dras ur även från vägguttaget. Kontrollera att sladden för motor- och kupévärmaren är av godkänd typ. En kupévärmare är bara för bilar och inte för inomhusbruk.
4. Torka inte kläder i bastun. Efter en lång dag i skidbacken är det vanligt att blöta kläder hängs in i bastun för att torkas. Häng inte kläder på tork i bastun om den värms upp av el. Flera bränder har startat av att kläder fallit ned på bastuaggregatet.
5. Värmefilt. Det kan vara mysigt att värma upp sängen med en värmefilt efter en kall dag. Var noga med att slå av den innan du lägger dig. Värmefilten ska inte vara på när du sover.

Så barnsäkrar du planeten
Våra rådgivare på Telge Energi tar inte sportlov. Vi hjälper dig att långsiktigt barnsäkra planeten genom att teckna 100% ren el från sol, vind och vatten. Vi finns tillgängliga för dina frågor måndag torsdag kl 08:00-20:00 och fredagar kl 08:00-17:00 på telefon 020-34 40 40 alt e-post: kundservice@telgeenergi.se. Eller teckna ditt elavtal via vår hemsida.
    
*Källor: Elsäkerhetsverket
    


För mer information, kontakta:
Petra Hallebrant, presskontakt Telge Energi
Telefon pressjour: 0721-90 58 05
E-post: petra.hallebrant@telgeenergi.se

Jonna Holmgren, Presskontakt, Massiv PR
Telefon: 070-888 05 02
E-post: jonna@massivpr.se