Telge Energi logotypTelge Energi logotyp
Janne framför sin bil med SSK-logga

Framtidens hem och en energismart livsstil i Nykvarn

Publicerad: 2024-02-02

Det är nära, det är familjärt, och det finns nästan runt hörnet. Janne Öhman från Nykvarn, visar oss hur han har lyckats skapa ett bekymmersfritt och miljövänligt hem med hjälp av Telge Energi.

Janne och hans familj har varit kunder hos Telge Energi sedan de flyttade till Nykvarn – vilket är i stort sett hela livet. Med vattenburen värme kopplad till en luft/vattenvärmepump, har de inte bara funnit det perfekta sättet att kombinera en komfortabel vardag med ett ekonomiskt tänk, utan också funnit ett smidigt sätt att bidra till en mer hållbar livsstil. 

– Vi sparar inte bara några tusenlappar genom vår luft/vattenvärmepump från Nibe, utan vi gör också en insats för miljön. Grymt hur tekniken kan göra våra liv både enklare, billigare och mer hållbara, säger Janne och ler.

Håller koll på förbrukningen i appen

Familjen har valt att ha vinteravtal via Telge Energi som innebär ett fast elpris mellan december och mars, och ett rörligt elpris under sommaren. Eftersom de har en blandning mellan rörligt och fast elavtal, kan de med hjälp av elbolagets app dra nytta av de dagliga variationerna i elpriset för att spara pengar, och samtidigt leva på ett sätt som främjar hållbarhet. 

– Här hemma är alla i gång från cirka fem på morgonen till cirka elva på kvällen, och alla har olika tider då de är hemma. Att därför enbart hålla sig till de billigare timmarna är svårt för oss, men vi gör så gott vi kan. Därför är Telge Energis vinteravtal en smart grej för oss, förklarar Janne.   

En av de sakerna Janne verkligen uppskattar är just appen där han kan följa familjens elförbrukning, och att den är användarvänlig samt enkel att navigera i.   

– Jag har varit kund så länge jag kan minnas. Att kunna följa min förbrukning ger mig trygghet. Och appen ger mig verktyg för att kunna hålla koll på min energikonsumtion och tävla mot mig själv, vilket är kul! 

Små förändringar som gör stor skillnad

Med två vuxna barn hemma, där sonen är snickare och har ett stort behov av regelbunden tvätt av arbetskläder, är Janne väl medveten om vikten av att hålla koll på energiförbrukningen, så att månadspriserna inte skenar i väg.  

– Hela familjen tar ansvar över att se till vart strömmen tar vägen. Att släcka efter sig i rum där de inte är, se till att sätta i gång tvättmaskin och diskmaskin när de är helt fulla, och att TV:n inte behöver vara på hela tiden, säger Janne. 

Att vara medveten dagligen och göra de små sakerna i vardagen, gör den stora skillnaden. De har även dragit ner på värmen hemma och tänder hellre en brasa. 

– Den tänder vi i vår Conturaspis när det behövs lite extra värme, då får man det väldigt mysigt hemma plus att man kan grilla lite marshmallows om suget faller på, säger Janne.

Janne, den energimedvetna hemmafixaren, har inte bara ett stort hjärta för hållbarhet och energimedvetenhet, utan hans entusiasm sträcker sig även ut på hockeyarenan. Som en hängiven supporter av SSK missar Janne inte en enda match, och hans kärlek för hockey går hand i hand med hans engagemang för en positiv och laddad atmosfär inför varje spel. Att uppleva varje match intensivt och vara en del av en uppladdning är svårslaget.  

Telge Energi är inte bara en energileverantör för Janne och hans familj; det är en partner i deras strävan efter ett rikt och balanserat liv, där intressen och hållbara val smälter samman för att skapa en mer meningsfull och ekonomisk vardag. 

Jannes 3 handfasta tips för att minska elkostnaderna  

  1. Slå av datorer, TV och annan elektronik hemma när det inte används. 
  2. Diska och tvätta med fulla disk- och tvättmaskiner för att minska antalet körningar. 
  3. Justera termostater på elementen och använd kläder för att reglera kroppstemperaturen innan du ökar värmen. Om det ändå är kallt så kan man välja att elda hemma, i stället för att ställa in elementen på max. 

 


Vill du också bli kund hos oss?