Telge Energi logotypTelge Energi logotyp
Robert Andersson, klubbchef SSK
Nyhet

Hockeyintresserade elkunder skänkte pengar till SSK

Publicerad: 2022-11-03

Under våren hade Telge Energi ett erbjudande till Södertäljebor där de som tecknade nytt elabonnemang samtidigt skänkte 500 kronor till SSK. Det resulterade i 72 000 kronor, något som kommer gå till klubbens barn- och ungdomsverksamhet berättar Robert Andersson, klubbdirektör på SSK.

SSK är en förening med lång tradition i svensk hockey. Samtidigt som föreningen har en elitverksamhet satsar de på att behålla en bred verksamhet där spelare i alla åldrar är välkomna.

– Klubbidén bygger på att ha en heltäckande verksamhet som går från de första skridskoskären till seniorelit på både herr- och damsidan, säger Robert Andersson.

Klubben jobbar aktivt för att alla, oavsett ålder och kön, ska trivas. Målet för seniorlagen är att ha så många Södertäljekillar- och tjejer i lagen som det bara går för att skapa lokala profiler och visa att drömmen är nåbar.

– Vi jobbar därför aktivt för att få in fler barn och ungdomar i föreningen, bland annat genom vårt projekt ”Ny på isen” där vi hämtar barn med buss där de bor för att så många som möjligt ska få chansen att börja med ishockey oavsett förutsättningar. Vi erbjuder även skridskoskola och ishockeyskola som är öppen för alla. 

För pengarna som Telge Energis kunder skänkte i samband med att de tecknade elavtal kommer SSK att utbilda ledarna ytterligare för att skapa de bästa förutsättningarna och att bjuda in de åldersgrupper som under pandemin inte fick chansen att prova på ishockey.

– Vi är såklart jätteglada över att kunna göra de här satsningarna. Helst skulle vi bygga fler isytor då det är vår största strategiska utmaning. Vi har fler, främst tjejer, som vill spela ishockey och våra lag har dessvärre för lite istid i förhållande till vad vi skulle vilja erbjuda och långt ifrån vad ishockeyförbundet rekommenderar. På sikt hoppas vi kunna ändra på det.

Det är viktigt för SSK att jobba aktivt för en positiv klubbkultur och därför håller de regelbundet utbildningar för såväl spelare som föräldrar och ledare.

– Det är jätteviktigt att vi har en gemensam syn i hur vi förhåller oss till varandra, både på och utanför isen. Att få fler att upptäcka tjusningen med att glida fram på isen där inte bara de idrottsliga prestationerna som räknas är a och o för att bygga ett starkt lag, avslutar Robert Andersson.