Telge Energi logotypTelge Energi logotyp
Nyhet

Information om Bra Miljöval

Publicerad: 2022-12-22

I vårt senaste nyhetsbrev informerade vi om att de nya skärpta kraven som Naturskyddsföreningen inför den 1 januari 2023 innebär att det kommer att råda brist på el märkt Bra Miljöval. I och med rådande situation kommer vi att sluta med Bra Miljöval från och med årsskiftet. Det här var inte vår plan, men saker kan hända och planer förändras. Därför frågar vi oss nu vad vi kan göra bättre så att våra kunder kan fortsätta göra smarta val.

Solen är en del av lösningen

Vi såg tidigt potentialen i solkraft och nu växlar vi upp. Vi är redan ett av elbolagen i topp när det gäller att köpa in solkraft, även när det gäller att köpa in helt svensk solkraft. Det innebär att när du köper el av oss får du utan att göra något en riktigt stor andel sol i elavtalet.

Hur löser det nuvarande energikris?

Krig, flaskhalsar i elnätet, ökad elanvändning och långsam utveckling av elproduktion är några orsaker till den elkris vi nu befinner oss i. En elkris som påverkar många hushåll.

Kan vi ta oss ur den och de galna elpriserna med hjälp av solkraft? Ja, lösningen finns faktiskt på taket. Snart kommer vi att kunna installera solpaneler på ditt tak utan att du behöver hosta upp en större förmögenhet. Då går det att börja spara en slant direkt samtidigt som världen får en ärlig chans. Mer förnybar el produceras via dina solceller – och när mer el kommer ut på marknaden sjunker priset. Eftersom vi köper in solöverskottet som kunder med solceller på taket producerar kan vi erbjuda våra andra kunder svensk solkraft och därmed skapa en starkare svensk marknad för solkraft.

Räcker solkraften?

Vi kommer att behöva mer el inom kort. En fördel med solen är att den är outsinlig. Den är också en naturlig del av vår gemensamma framtid och en stor del av det elektriska livet vi ser framför oss.

Vår ambition är att vem som helst ska kunna spara en slant och producera sin egen energi och alla ska ha tillgång till solel - även du som inte har ett tak för solceller!  Låt oss omvandla byggnadens tak till förnybara energikällor som vi alla kan njuta av. Tillsammans med er kunder tar vi oss dit, tak för tak! 

Håll utkik efter nyheter under 2023 på: telgeenergi.se/solceller

Kraften i våra produkter

Redan idag är Telge Energi är en av de starkaste aktörerna på marknaden inom sol.

•        Vi installerar solceller till privatkunder och företag

•        Vi erbjuder Produktionsavtal där kunden säljer sitt överskott till oss

•        Våra kunder har möjlighet att teckna 100 % Svensk Sol för att bidra till energiomställningen