Telge Energi logotypTelge Energi logotyp
Par som flyttar
Nyhet

Kan man flytta elavtal?

Publicerad: 2024-05-03

Att flytta kan vara en stressfylld tid med många saker att tänka på, och en av dem är vad som händer med ditt elavtal. Kan du ta med dig ditt nuvarande elavtal till den nya bostaden eller behöver du teckna ett nytt? Här går vi igenom hela processen för att flytta elavtal, vad du bör tänka på innan flytten och hur du ser till att övergången blir smidig.

Vad innebär det att flytta elavtal?

När du ska flytta behöver du teckna ett nytt avtal på den nya adressen, även om du vill flytta med ditt befintliga elavtal. Hos oss på Telge Energi kan du enkelt göra det själv via Mina Sidor eller så kan du kontakta vår kundservice på 010-810 99 27. Läs mer om hur du gör en flyttanmälan till oss här.

När ska man flytta sitt elavtal?

Anmäl gärna flytten av ditt elavtal så snart du vet vilket datum du ska flytta. Att anmäla din flytt i god tid hjälper till att säkerställa att allt är klart till den dag du flyttar in i din nya bostad. Om du inte själv väljer ett elavtal när du flyttar får du ett så kallat anvisningsavtal av nätägaren på din ort, vilket ofta blir dyrare än ett elavtal du valt själv. 

Hur flyttar man sitt elavtal?

Kontakta ditt nuvarande elbolag

Det första steget är att kontakta ditt nuvarande elbolag och informera dem om flytten. Beroende på var i landet du flyttar kan vissa ändringar i avtalet behöva göras. Det är därför du behöver teckna ett nytt elavtal på den nya adressen när du flyttar. Tänk på att du också behöver säga upp elnätsavtalet hos ditt nätbolag.

Kontrollera avtalsvillkoren

Det är också viktigt att kontrollera de specifika villkoren i ditt avtal. Vissa elbolags avtal kan innehålla bindningstider eller avgifter för att avsluta avtalet i förtid. Det är också därför du bör anmäla flytten i god tid. På så sätt kan du undvika oväntade kostnader. Om du har elavtal hos oss på Telge Energi har du ingen bindnings- eller uppsägningstid.

Uppdatera dina uppgifter

Oavsett om du väljer att byta elavtal eller fortsätta med samma leverantör behöver du ge elbolaget uppgifter om din nya bostad, till exempel din nya adress och vilket datum du tar över bostaden. Det här är också ett bra tillfälle att uppdatera andra kontaktuppgifter om så behövs.

Välja ett nytt elavtal

I samband med flytten är det en god idé att jämföra elavtal för att hitta det mest förmånliga avtalet för dina nya behov. Du kanske flyttar till ett område med annorlunda elpriser eller vill ändra typ av avtal (till exempel från rörligt månadspris till timpris) om du flyttar från lägenhet till villa. Läs gärna vår guide om vad som är bra att tänka på när man jämför elavtal.

Smidig flytt av elavtal med Telge Energi

Vi följer gärna med dig till ditt nya boende! Kontakta vår kundservice om du vill ha hjälp att flytta med ditt befintliga elavtal eller ha hjälp att hitta det perfekta avtalet för ditt nya hem. Ska du flytta och vill byta elbolag till Telge Energi? Teckna enkelt nytt elavtal direkt här på sajten. Stort lycka till med flytten!