Telge Energi logotypTelge Energi logotyp
KRAV-TelgeEnergi partnerskap foradlingsforetag 2018
Pressmeddelande

KRAV och Telge Energi skalar upp samarbetet för förnybart

Publicerad: 2018-10-16

KRAV och Telge Energi fortsätter sitt framgångsrika partnerskap och tar nu nästa steg för att inkludera fler branscher utöver lantbruk. På tur står de KRAV-certifierade förädlingsföretagen som nu också erbjuds förmånliga avtal på förnybar el och stöd i energiomställningen.

Samarbetet mellan KRAV och Telge Energi startade i början av 2018 och redan nu tar aktörerna nästa steg. Som en del i att driva mot en fossilfri livsmedelskedja ska alla KRAV-certifierade förädlingsföretag ha ställt om till förnybar el senast 31 december 2018. I och med detta breddas samarbetet mellan KRAV och Telge Energi för att även stötta förädlingsföretagen i omställningen till förnybart. För KRAV-certifierade förädlingsföretag innebär samarbetet extra förmånliga avtal på förnybar el, hjälp med energieffektivisering, paketlösningar för solceller, laddstationer för elbilar och klimatsmart LED-belysning.

– Vi är stolta över att i samarbete med Telge Energi kunna erbjuda våra KRAV-certifierade förädlingskunder de bästa avtalen inom förnybar el, för att underlätta för dem att klara våra tuffa regler om att endast använda förnybar el från och med nyår 2019. Det innebär hållbara val både för våra kunder och konsumenterna, säger Anita Falkenek, vd på KRAV.

KRAV och Telge Energi har på varsitt håll länge arbetat för en hållbar värld och har hittat varandra i ett starkt och tydligt partnerskap med fokus på energiomställning. Vårens erbjudande till KRAV-certifierade lantbrukare på förnybar el, paketerbjudanden på solceller och hög ersättning på överskott av solel har varit lyckat och fortsätter också att gälla.

För Telge Energi har det länge varit fokus på hållbara samarbeten som en del i företagets affärsmodell, något som tf vd Maria Richtnér gärna lyfter fram.

– I en tid där klimatförändringar inte längre bara är en fråga för framtida generationer behöver vi ta ett större grepp om hållbarhetsfrågan. Tillsammans med KRAV kan vi göra avsevärd skillnad genom att underlätta för fler branscher i omställningen. Maten vi äter utgör en stor del av vårt ekologiska fotavtryck och därför känns det extra bra att kunna bidra här, säger Maria Richtnér, tf vd på Telge Energi.

Läs om partnerskapet och hållbara helhetslösningar till KRAV-certifierade kunder på www.telgeenergi/krav eller www.krav.se/telgeenergi

Kontakt:
Sara Tiger, Produktchef Telge Energi, 08-550 221 19 Sara.tiger@telgeenergi.se

Jonna Holmgren
PR-ansvarig
jonna@massivpr.se