Telge Energi logotypTelge Energi logotyp
Lilla pressbild
Pressmeddelande

Nu utmanar vi Sveriges skolor i klimatengagemang

Publicerad: 2017-05-30

Nu drar vi igång Lilla Children’s Climate Prize och uppmanar Sveriges skolor att anta utmaningen och starta klimatprojekt. Vinnarna i Lilla Children’s Climate Prize kammar hem 5 000 kronor till klasskassan, deltagande vid ”stora” Children's Climate Prize 22 november och en heldag på Tom Tits Experiment med skolprogram på plats i Södertälje. Tävlingen startar 29 maj och vinnande bidraget koras i oktober.

Initiativet är taget av Telge Energi och syftar till att skapa mer klimatengagemang ute i Sveriges skolor tillsammans med lärare och elever. Förra året instiftade Telge Energi Children’s Climate Prize, en internationell tävling som varje år korar en ung klimathjälte som gjort något extraordinärt för klimat och miljö. Det lilla prisets syfte blir främst att lyfta upp och prisa de små men viktiga saker som görs på lokal nivå. Vinnarna i Lilla Children’s Climate Prize kammar hem 5 000 kronor till klasskassan, deltagande som gästklass vid ”stora” Children's Climate Prize 22 november och en heldag på Tom Tits Experiment med skolprogram på plats. Tävlingen startar 29 maj och vinnarna koras i oktober.

Inför tävlingen utvecklar vi skolmaterial som är baserad på Världsnaturfonden WWF's klimatsmarta tips. Materialet blir tillgängligt i samband med terminstart till hösten och hittas på Telge Energis hemsida. Där finns tips och trix som förhoppningsvis kan inspirera lärare och elever att skapa egna idéer som i det lilla hjälper klimatet.
 

Såhär gör du för att vara med:

1. Starta ett miljöprojekt eller klimatinitiativ med din skolklass. Det kan t ex vara ett teckningsprojekt, skräpsamlardag, protestaktioner mm.

2. Dokumentera ert projekt och lägg ut ett sammanfattande inlägg på Instagram, YouTube, Twitter eller Facebook. Tagga med #LillaCCPrize och #telgeenergi

3. Sprid ert initiativ i sociala media och skaffa så många likes som möjligt
, flest likes vinner Lilla Children's Climate Prize!
 

Mer information om Lilla Children's Climate Prize här>>

För mer information, kontakta:
Jonna Holmgren, PR-ansvarig
Telefon: 070-888 05 02
E-post: jonna@massivpr.se