Telge Energi logotypTelge Energi logotyp
Cisionnyhet
Pressmeddelande

Nytt bidrag från Hållbarhetsfonden till projekt i Marvikarnas naturreservat

Publicerad: 2022-02-10

Naturskyddsföreningen har godkänt ytterligare ett projekt inom ramen för Hållbar vattenkraft och Telge Energis Hållbarhetsfond. Summan är på 500 000 kronor och avser utrivningen av dammen vid Långaedet mellan Lilla Marviken och Stora Marviken i Marvikarnas naturreservat i Södermanland.

I sjöarna lever många olika fiskarter, bland annat den sällsynta botten­fisken nissöga. Utrivningen kommer förbättra miljö för fisklivet som också kommer få fria vandringsvägar och lekplatser. Hela projektet kostar 880 000 kronor.

För varje kWh våra kunder köper går en summa pengar till Telge Energis Hållbarhetsfond. Avsättningen till fonden är en del av kriterierna för el märkt med Bra Miljöval och pengarna som avsätts ska gå till projekt och insatser för energieffektivisering och hållbar vattenkraft. Vi på Telge Energi har valt att själva ta ansvar för att dela ut pengar till projekten och alla projekt går genom Naturskyddsföreningens hårda expertfilter innan de godkänns. 

Genom vår Hållbarhetsfond ser vi till att projekt för hållbar vattenkraft genomförs i rinnande vattendrag och att organisationer, föreningar och företag i Sverige får möjlighet att genomföra energieffektiviseringsprojekt som annars inte skulle blivit av.

Pressjour08-550 220 50pressjour@telge.se