Telge Energi logotypTelge Energi logotyp
PM bild EartHour logo 3525x881
Pressmeddelande

Räkna ner med Telge Energi till årets Earth Hour – klimatsmarta tips!

Publicerad: 2018-03-21

Lördag 24 mars klockan 20:30–21:30 är det dags för Earth Hour – världens största miljömanifestation som vuxit från symbolhandling till en rörelse som engagerar miljontals människor, företag och städer världen över. Det förnybara elbolaget Telge Energi räknar ner till årets Earth Hour och tipsar här om hur vi tillsammans kan göra insatser för ett mer hållbart samhälle.


Earth Hour – världens största miljömanifestation är ett initiativ från Världsnaturfonden WWF som Telge Energi har samarbetet med i flera av bolagets klimatinitiativ genom åren. Årets Earth Hour-tema är: One Planet Life – ett hållbart liv på vår enda planet. Och syftar till att uppmärksamma oss på hur våra livsstilar lämnar avtryck på jorden. Faktum är att om alla på jorden levde med samma standard som vi i Sverige gör så skulle det krävas 4,2 jordklot. Därför behöver vi ta stora, snabba steg mot en hållbar livsstil inom gränsen för vad vår enda planet klarar av – ett One Planet Life.

Visst är det enkelt att fastna i dystra framtidsprognoser, därför tipsar vi här om insatser som du enkelt kan göra själv, dessutom med en bättre livskvalitet på köpet!

5. Slussa ut fossila bränslen: Halvera resandet med fossila bränslen – res klimatsmart genom samåkning och kollektivtrafik och rör på dig dubbelt så mycket, till exempel med cykel!

4. Maten vi äter: Minska din köttkonsumtion kraftigt, men öka mängden gröna proteiner och sluta slänga ätbar mat – det vinner både plånboken och planeten på!

3. Hem och andra byggnader: Minska energianvändningen i din bostad, se till att få din elleverans från ett rent elbolag med el från förnybara energikällor dvs. ren el eller i bästa fall: producera egen förnybar el och investera i solceller.

2. Ekonomi: Ca 370 miljarder av vårt svenska sparkapital är investerade i bolag inom kol, olja och gas, det är dina spar-, försäkrings- och pensionspengar som investeras. Som privatperson kan du se över i vilka bolag du investerar i, kontakta din bank fråga efter klimatsmarta placeringsmöjligheter.

1. Prylar och saker: Köp bara prylar du verkligen behöver, återanvänd och laga trasiga saker, dela saker, prylar och tjänster med andra. Konsumera klokare och medvetet!

0. Tillsammans kan vi skapa enorm förändring, så varför inte låta årets Earth Hour bli startskottet för ett mer planetvänligt liv? Så släck inte bara, gör något mer, börja med att byta till ett rent elbolag. Under nedräkningen till årets Earth Hour ger Telge Energi 500 kr i rabatt till alla som tecknar ett rent klimatsmart elavtal från fredag morgon till att Telge Energi släcker hemsidan och hela företaget för klimatet på lördag 24 mars kl 20:30.

Källa: Världsnaturfonden WWF