Telge Energi logotypTelge Energi logotyp
Svenska-Handelsfastigheter Rinken2Södertälje 3525x880
Pressmeddelande

Svenska Handelsfastigheter väljer Telge Energi som partner för 16 GWh hållbar el

Publicerad: 2020-02-20

Nu ingår Svenska Handelsfastigheter avtal med Telge Energi för att årligen garantera över 16 GWh el märkt med marknadens tuffaste miljömärkning, Bra Miljöval. Från och med halvårsskiftet kommer därmed alla Svenska Handelsfastigheters fastigheter att ha el från Telge Energi som inte bara är förnybar, utan även hållbar. Utöver det kommer Telge Energi att köpa överskottet från Svenska Handelsfastigheters solcellsanläggningar.

Svenska Handelsfastigheter äger drygt 100 fastigheter om totalt cirka 540 000 kvm i drygt 60 kommuner över hela landet. Årsförbrukningen motsvarar eluppvärmning av cirka 640 villor på ett år (en genomsnittlig villa med direktverkande el förbrukar cirka 25 MWh). På ett antal av dessa fastigheter har solcellsanläggningar monterats och fler planeras då målet är att Svenska Handelsfastigheter ska kunna täcka hela sitt behov av el med egenproducerad solenergi.

- Vi valde Telge Energi då de erbjuder bra elhandelstjänster ur ett miljöperspektiv och till konkurrenskraftiga priser. Avtalet är en del av vårt långsiktiga hållbarhetsarbete och ett viktigt element i vår energieffektivisering. Det är glädjande att kunna tillmötesgå hyresgäster och slutkunder som efterfrågat hållbar el, säger Thomas Holm, vice VD för Svenska Handelsfastigheter.

Avtalet ger även hyresgäster som i dag själva handlar upp el möjlighet att ansluta sig till samarbetet med Telge Energi.

- Vi är fantastiskt glada över att vara Svenska Handelsfastigheters partner i deras långsiktiga hållbarhetsarbete. I och med samarbetet väljer de el märkt med den tuffaste miljömärkningen på marknaden, Bra Miljöval. Det är ett beslut som visar att de tar miljö och hållbarhet på allvar och vi ser fram emot att vara en del i den fortsatta utvecklingen, säger Pontus Göransson, chef för företagsförsäljning på Telge Energi.

Från och med årsskiftet 2020 erbjuder Telge Energi företagskunder el märkt med marknadens tuffaste miljömärkning, Naturskyddsföreningens Bra Miljöval. Sista december 2021 kommer alla Telge Energis kunder att uteslutande ha el märkt Bra Miljöval. Alla privatkunder har det redan idag. Övergången till att endast erbjuda hållbar el märkt Bra Miljöval är en självklar del av Telge Energis plan för att bli ett hållbart företag. 

Presskontakt

Johline Lindholm
Johline.lindholm@telgeenergi.se
0733-90 21 58